"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD! EV100 raamatusarjas ilmus teos "Eesti rahvastiku 100 aastat" (0)
06. september 2018
Aron Urb/ EV100

Täna esitleti Tallinnas Statistikaameti majas EV100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti rahvastiku 100 aastat". Ene-Margit Tiidu raamat kajastab Eesti rahvastiku elu ja arengut möödunud sündmusterohke sajandi vältel.

“Viimase tosina aasta jooksul Statistikaametis töötades olen rahvastikustatistikaga süvitsi kokku puutunud. Eriti huvitav ja oluline on just see osa statistikast, mis kõneleb meile Eesti rahva lugu – tõetruult, ilma ilustamata ja dramatiseerimata,” sõnas raamatu autor Ene-Margit Tiit. “Juubeliaastaks valminud raamatus kirjeldan, mis on statistiliste arvude taga, missuguseid elunähtusi ja protsesse numbrid kirjeldavad,” lisas Tiit.

Vaata galeriid (16)

Riigikantselei EV100 juhtrühma esimehe Toomas Kiho sõnul on rahvas iga riigi üks alustaladest. “Meie rahvaloenduste ajalugu on pikemgi kui sajand, ning nii pika aja jooksul kogutud statistilised andmed meie rahvastiku kohta annavad tõsise aluse ka tulevikustsenaariumide ennustamiseks. Millised need on, sõltub tegelikult igaühest meist – meie ja meie laste teha on Eesti rahva tulevik,” lisas Kiho.
Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga www.ev100.ee/ev100-raamatusari.
EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine www.apollo.ee/EV100. 

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.