"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MAARJA VAINO: Riigieksam paneb õpilased pingutama (0)
09. september 2018
Maarja Vaino. Foto: Scanpix

"Olen jõudnud riiklike lõpueksamite kaotamise mõttekuses juba kahelda ja endalt küsida, kas see idee on ikka läbi mõeldud," ütles kirjandusteadlane Maarja Vaino.

“Kas sel juhul ei kao neil lastel, kes ei kavatse keskkooli minna, motivatsioon pingutada ja õppida? Eksamite andmine kooli kätte võib anda konkreetsele koolile väga suure võimu,” rääkis Vaino. “Kui õpilasel on läinud suhted kooliga pahuksisse, ei pruugi kooli anda talle isegi küpsustunnistust. Riiklike eksamite ärajätmine võiks soodustada ebavõrdsust.”

“Riiklikel eksamitel on ju komisjonid, mis pannakse kokku eri koolide inimestest kokku, õpilased on seal sisuliselt anonüümsed,” sõnas Vaino. “Hinnatakse konkreetse töö põhjal, mitte selle järgi, kui tublid nad on enne koolis olnud. Riiklike eksamite puhul ei tule eelarvamused eksamile kaasa, kooli korraldatud eksamite puhul paraku võivad tulla.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.