"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Euroopa Komisjon: terroripropaganda tuleb internetist eemaldada (0)
13. september 2018
Scanpix

Internetifirmad nagu Google, Twitter ja Facebook saaksid rahatrahvi, kui need ei eemalda oma platvormilt äärmuslikke postitusi tunni aja jooksul pärast nende ilmumist.

Euroopa Komisjon tahab internetifirmade nagu Google, Twitter ja Facebook karistamist rahatrahvidega, kui need ei eemalda oma platvormilt äärmuslikke postitusi tunni aja jooksul pärast nende ilmumist, vahendas BNS komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri sõnu.

Komisjoni väljapakutud reeglid on osa kavast suurendada Euroopa Liidu julgeolekut, sõnas Juncker kõnes.

Tund aega on “kriitilise (tähtsusega) aken, mille jooksul tehakse kõige rohkem kahju”, lisas ta.

“Propaganda, mis loob tingimusi, õhutab või õilistab terroriakte”, tuleb kustutada, nõuab Komisjon. Kohalike võimude kanda jääks kohustus teavitada ettevõtteid äärmuslikust materjalist, mis nende platvormidele on postitatud.

Ettepanek vajab EL-i liikmesriikide ja Euroopa Parlamendi heakskiitu.

Komisjon tahab, et internetifirmad rakendaksid meetmeid, nende seas automatiseeritud süsteemide paigaldamist, et vältida eemaldatud materjali uuesti üles laadimist. Ettevõtteid, mis nõudeid ei täida, ähvardavad rahatrahvid kuni nelja protsendi ulatuses nende iga-aastasest kogukäibest.

Nii Google kui Facebook teatasid avalduses, et mõistavad hukka äärmusliku materjali postitamise oma platvormidel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.