"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinnas esineb Beethoveni klaverikonkursi värskeim võitja (0)
20. september 2018
Tallinna Kammerorkester

Tallinna Kammerorkestri 26. hooaja juhatab sisse noorema põlvkonna eriline muusikaline talent pianist Alberto Ferro Itaaliast.

Euroopa üks andekamaid noori klaverisoliste, Beethoveni sünnilinnas Bonnis toimunud Beethoveni klaverikonkursi värskeim võitja 22-aastane Alberto Ferro esineb soolokontserdiga Mustpeade Majas 3. oktoobril ja koos Tallinna Kammerorkestriga 4. oktoobril. “Ta rabas mind oma ausa aga ülienergeetilise ja musikaalse kirgliku lähenemisega,” avab Tallinna Kammerorkestri peadirigent Risto Joost põhjuseid, miks just 22-aastane tipp-pianist orkestri 26. hooaega avama paluti.

Dirigent Risto Joost tutvus Alberto Ferroga eelmise aasta alguses Veneetsias Teatro la Fenice’is ühisel kontserdil ja seal tuldi mõttele koos veel esineda. Vahepeal on noor pianist saanud tunnustust juurde, pälvinud rahvusvahelisel Telekom Beethoveni konkursil esimese preemia ja publikupreemia, tema erakordsus on saanud veel enam kinnitust. “Ta on üliandekas pianist, tõesti noor, äsja magistrantuuri lõpetanud, tema fantaasiaküllane mäng on lihtsalt vaimustav,” ütleb Joost. “Ta esineb Tallinnas kahel kontserdil – see on haruldane kingitus meie publikule,” lisab peadirigent.

Alberto Ferro soolokontserdil Beethoven. Ferro. Steinway esitamisele tulev Klaverisonaat nr 17 d-moll on üks Beethoveni tuntumaid sonaate, mille puhul on nii teoreetikute kui ka esitajate sõnul tegu ühe keerulisema teosega hilisklassitsismi ja vararomantismi piiriala klaverirepertuaaris. Kontserdi kavas on veel ka Bachi, Liszti, Chopini ja Prokofjevi looming. Tallinna Kammerorkestri hooaja avakontserdil kõlab orkestri ja Ferro esituses Felix Mendelssohn Bartholdy Klaverikontsert nr 1, mille helilooja kirjutas 22-aastaselt, ehk oli sama vana kui Ferro praegu.

Alberto Ferro soolokontsert Beethoven. Ferro. Steinway toimub 3. oktoobril kell 19 Mustpeade Majas. Tallinna Kammerorkestri 26. hooaja avakontsert toimub 4. oktoobril kell 19 Mustpeade Majas, orkestriga koos astuvad lavale Leho Karin (tšello) ja Alberto Ferro (klaver), dirigent Risto Joost.

26. hooaega alustav Tallinna Kammerorkester on üks Eesti viiest professionaalsest orkestrist ERSO, Estonia ja Vanemuise teatriorkestri ning Pärnu linnaorkestri kõrval, orkestri peadirigent on Risto Joost.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.