"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Täna algavad Tallinnas rahvuskultuuride päevad (0)
21. september 2018
Scanpix

Tallinna festival annab võimaluse tutvuda meie mitmekultuurilise kogukonna traditsioonide ja tavadega. Enamik üritustest on publikule tasuta," ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Tallinnas toimuvad 21. septembrist kuni 6. oktoobrini rahvuskultuuride päevad, millega tähistatakse Eesti rahvusvähemuste päeva. Kahe nädala jooksul on võimalik osa saada erinevaid rahvusi tutvustavatest kontsertidest, õpitubadest, näitustest, loengutest ja aruteludest.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on rahvuskultuuride festival aastatega kasvanud. “Eesti on koduks 194 eri rahvusele. Tallinna festival annab võimaluse tutvuda meie mitmekultuurilise kogukonna traditsioonide ja tavadega. Enamik üritustest on publikule tasuta,” ütles Belobrovtsev.

Rahvuskultuuride päevade kulminatsiooniks on 30. septembril Kultuurikatlas toimuv suur ühiskontsert “Kodune Tallinn”, mille raames toimub ka käsitööliste laat ja kohal on rahvusköögid. Kell 14.00 algaval kontserdil esinevad Ruslan Trochynskyi, Sofia Rubina-Hunter, Ka Bo Chan, James Werts World Project, Stanislav Bulganin ja Tõnu Timm, Stefan ja Stefania, Iñaki Sandoval, Vene rahavalaulukoor Sudaruški, stuudio ArteFlamenco ja Jorge Arena, David Chevallier Trio, Tatari vokaalstuudio Altõn, Müstika Tantsustuudio & Arrakis, tantsuansambel Neposedõ, Tallinna Tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus ja teised.

Vaadata saab ka Sergei Glebuškini loodud vene rahvariiete esitlust. Kontserdi on lavastanud Jaanika Juhanson, videokunstnik on Pille Kannimäe. Üritus on tasuta.

Tallinna rahvuskultuuride päevade jaoks on oma programmi kokku pannud Tallinna Keskraamatukogu, Tallinna Linnamuuseum, Tallinna Rahvaülikool ja Vene Kultuurikeskus. Lisaks korraldavad erinevaid üritusi Eesti Folkloorinõukogu, Eestimaa Rahvuste Ühendus, EELK Tallinna Rootsi-Mihkli kogudus, Kultuuriühendus Kirill ja Meffodi, Müstika Tantsustuudio, Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit LÜÜRA ja Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liit Eestis.

Tasuta programmitrükised on saadaval ürituste toimumispaikades. Vaata kogu programmi www.tallinn.ee/rahvuskultuurid.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.