"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
FOTOD! Ubinafestivalil Arsenali keskuses valiti parim õunasort (0)
30. september 2018
Ilja Matusihis

Teist aastat toimuvale Õunafestivalile tulid kokku mitmeid õunakasvatajaid, toimus heategevuslik õunaküpsetiste müük, lisaks õuntele sai osta muid sügisande ja erinevaid õunasaadusi ning vaadata sai Kamille Saabre EV100 puhuks valminud õunamaalide näitust. Parimaks õunasordiks valiti Liivika.

Vaata galeriid (28)

Festivalil lõid oma parimad palad letti Rebase talu Järvamaalt, Aakre aed Valgamaalt, Vasula aed Tartumaalt, Raudale talu Jõgevamaalt, Akaatsia aiand Pärnumaalt, Koduaia õunamahl ja Saku Lihameistrid. Lisaks ubinatele sai osta gurmeekartuleid, pirne, moose, suitsuliha ja palju muud põnevat. Lapsed said osaleda Martsipanigalerii meisterdamise töötoas.

Ladies Circle Estonia korraldas festivalil heategevuslikku küpsetiste müüki, mille tulud lähevad MTÜ Kogemuse Jõud toetuseks. MTÜ ühendab Eesti haiglates vabatahtlikena töötavaid kogemusnõustajaid, kes on toeks lapse tervise probleemide tõttu kriisi sattunud peredele. MTÜ Mondo toob müügiks Uganda naiste käsitööna valminud pajalappe, -kindaid ja põllesid ning Ghana korvipunujate meisterdatud korve.

Vaid Õunafestivali ajal oli avatud ka kunstnik Kamille Saabre Eesti Vabariigi juubeliaastaks valminud õunamaalide näitus “Õun on nagu eestlane”. Saabre on erinevatest Eesti õuntest maalinud portreed ja kirjutanud juurde ka lühilood. “Õun on kõige tavalisem Eesti vili – kättesaadav, lihtne ja omane. Need maalid ja lood võiks meid inspireerida vaatama enda sisse ja enda ümber, märkama seda, kust tuleme,” sõnab kunstnik. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.