"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kargem sügisilm muudab jääkarud järjest ümaramaks (0)
01. oktoober 2018
Inari Leiman

Laupäeviti tasub tulla vaatama sudaani maasarvikute, pangaasiuste ning kotkaste ja kakkude toitmist.

Sügiseselt ümaraid vorme võtma hakanud jääkarud Friida ja Aron lustivad veel rõõmsalt vees, isakaru Nord aga eelistab juba pikutada ja energiat kokku hoida. Õuepuuridest kolisid troopikamajja araraunad ja kõik küünisahvid. Ka šimpansid tõenäoliselt enam õue tulema ei soostu. Vaid kaeluspapagoid ja luitekassid saavad veel karget õhku nautida.

Remondis olevast paksunahaliste majast toodi troopikamajja pruun-harjasvöölane, kes jagab nüüd kodu valgetups-marmosettidega. Imposantne Kagu-Aasia ronikala ehk guraami aga viidi väljapanekust ära, kuna ta hakkas akvaariumikaaslasi pangaasiusi ja punauim-lamepeasägasid hammustama.

Nädala sees möllanud marutuul lükkas viltu kureaedikus kasvanud suure pärna. Aedik, linnud ega vaateplatvorm kannatada ei saanud. Arboristid võtsid juuremädaniku tõttu pooleks läinud puu maha.

Euroopa naaritsa ida ja lääne asurkonna paljundusprogrammide edukas koostöö jätkub: neljapäeval sõitsid Toledos asuvasse paljunduskeskusesse kaks suve hakul loomaaia liigikaitse uuringute laboris Eesti-Hispaania segapaaridel sündinud noort naaritsat.
Matsalu loodusfilmide festivalil andis loomaaed eriauhinna USA režissööri Kelly Bakose filmile Orvukari / A Herd Of Orphans, mis jutustab vandliküttide süül Sambias orvuks jäänud elevandipoegade üleskasvatamisest ja noortele elevantidele teise võimaluse andmisest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.