"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Noortel lugejatel on võimalus õppida loovkirjutamist Rootsi kirjanikult ja dramaturgilt Ida Lindelt (0)
08. oktoober 2018
Scanpix

Teisipäeval, 9. oktoobril kell 13.30‒14.30 külastab Kännukuke raamatukogu (E. Vilde tee 72) Rootsi kirjanik Ida Linde. Kohtumisel tutvustab kirjanik oma hiljuti ilmunud psühholoogilist romaani "Kurjategija ema".

Neljapäeval, 11. oktoobril kell 13.30-15.00 viib kirjanik Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) läbi loovkirjutamise töötoa noortele. Ingliskeelne töötuba edendab eesti ja vene keelt emakeelena kõnelevate noorte omavahelist dialoogi ja teineteisemõistmist – noored saavad omavahel vabalt suhelda vaatamata erinevatele emakeeltele.

Ida Linde on Rootsi kirjanik, dramaturg ja õpetaja. I. Linde sündis 1980. aastal Umeås, aga elab nüüd Stockholmis, kus ta on Biskop-Arnö kirjanike kooli loovkirjutamise õpetaja. Ida Linde debüüt kirjandusmaailmas oli 2006. aastal ilmunud luulekogumik “Maskinflickans testamente” (eesti keeles “Masintüdruku testament”), mille keskmes on isiklikud kaotused. Tema teine luulekogumik “Räkneboken” (eesti keeles “Arveraamat”) on nii suurepärane aforismide kogu kui ka tõeline luuleõpik. Linde on kirjutanud ka mitmeid Põhjamaades kõrgelt tunnustatud romaane, nende seas näiteks “En kärleksförklaring” (eesti keeles “Armastusavaldus”) ja “Norrut åker man för att dö” (eesti keeles “Põhja sõidetakse selleks, et surra”).

Kirjanikuga kohtumine toimub projekti “Kirjandus on PÕHI-line”, mida toetab Eesti Kultuurkapital, raames. Projekt toimub Tallinna Keskraamatukogu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse koostöös.

Lisainfo: Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna juhatajalt Kristel Palkilt telefonil 683 0961 ja e-posti aadressil kristel.palk@tln.lib.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.