"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Sügisvaheaeg toob lasteni põnevad üritused (0)
18. oktoober 2018
Scanpix

Juba sellest laupäevast, 20. oktoobrist alustavad Tallinna noortekeskused, huvikoolid, spordiklubid ja teised vaba aja tegevusi pakkuvad asutused lastele ja noortele koolivaheajategevustega. Lisaks linnalaagritele, töötubadele ja erinevatele teemapäevadele saab osa võtta tasuta üritustest nii noortekeskustes kui ka raamatukogudes. Koolivaheaja programm kestab 28. oktoobrini.

Põnevaid ettevõtmisi on koolivaheajal korraldavad nii muuseumid, huvikoolid, spordiklubid kui ka noortekeskused. Kel soovi, saab osaleda ühekordsetes tegevustes või töötubades, kuid toimumas on ka kogu nädala vältavaid ürituste sarju ning linnalaagreid.
Nii saab kogu oma nädala tegusalt ära sisustada.

Tallinna noortekeskused avavad koolivaheaja nädalal noortele oma uksed tavapärasest varem ehk juba kell 12 ning tegevused vältavad iga päev kella 20ni välja. Lisaks koolivaheaja linnalaagritele on keskustes kavas sporditreeningud, keeletunnid, töötoad, lisaks korraldatakse ühiseid vahvaid ekskursioone nii Tallinnas kui ka mujal, tehakse filmiõhtuid ja muud põnevat.
Nii plaanivad Valdeku ja Pääsküla noortekeskused koos noortega ühist matka, nädala jooksul tutvutakse erinevate kultuuridega, tantsitakse ja meisterdatakse ning tehakse muudki vahvat.

Tutvu põneva füüsikamaailmaga

Kristiine noortekeskuses on kavas vaheaja programm “Koolivaheaeg tuleb pauguga!” ning mitmed tegevused sel nädalal on pühendatud põneva füüsikamaailmaga tutvumisele – külastatakse Energia avastuskeskust, osaletakse töötoas “Peadpidi füüsikas” ning nähakse oma silmaga ka päris ehtsat välku. Lisaks minnakse üheskoos ja külastatakse ka Tartu linna.
Tallinna noortekeskuste koolivaheaja kavaga saab tutvuda Tallinna noorteinfo lehel.

Koolilapsed linnalaagrisse

Tallinna muuseumid korraldavad sügisvaheajal lastele vahvaid linnalaagreid. Juba traditsiooniks saanud linnalaager “Kaheksa ühe hoobiga” toimub ka sel koolivaheajal, mis koondab ühe nädala sisse tervelt kaheksa eri muuseumi põnevad ettevõtmised. Pea kõik tegevused toimuvad vanalinnas, ühe kilomeetri raadiuses. “Kaheksa ühe hoobiga” laager annab hea võimaluse osa saada põnevatest haridusprogrammidest, tänu millele iga päev on eri näo ja teoga. Laagrisse oodatakse liituma 1.–3. klasside õpilasi.

Tallinna linnamuuseumi vanalinna vennaskonna linnalaager kutsub toredaid ja teadmishimulisi tüdrukuid ja poisse koolivaheajal laagrisse. Külastatakse erinevaid muuseume, kogutakse teadmisi ja kogemusi, tehakse avastusretki nii sees kui ka väljas, lustitakse ja meisterdatakse.

Tantsulõvidele ja raamatusõpradele

Huvikoolidest pakub tantsustuudio Free Flow Studio kogu koolivaheaja vältel iga päev tasuta treeninguid. Proovida saab üle 15 erineva tantsustiili – nii hiphoppi, house’i, akrobaatikat, breiktantsu kui ka teisi stiile.

Tallinna Keskraamatukogu ootab koolivaheajaks külla väikeseid ja suuremaid raamatusõpru. Lisaks ühistele lauamängu- ja lugemisõhtutele minnakse kummituslikule jalutuskäigule Tallinna vanalinna, mängitakse teatrit, kuulatakse toredaid loomajutte ning korraldatakse ka vahva halloween’i teemaline filmiõhtu. Tegevused toimuvad üle linna erinevates haruraamatukogudes. Keskraamatukogu vaheaja üritused leiab kõik raamatukogu lastelehelt. Raamatukogude tegevustest osavõtt on tasuta.

Kogu Tallinna sügisvaheajal toimuvate ürituste kava leiab Tallinna noorteinfo lehelt www.tallinn.ee/koolivaheaeg.
Pealinna koolivaheajainfot koondab ning vahendab Tallinna spordi- ja noorsooamet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.