"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Kontserdi puudujääk ulatub 300 000 euroni (0)
01. november 2018
Scanpix

Mingit katastroofilist olukorda auditikomitee Eesti Kontserdi rahalises seisus kultuuriminister Indrek Saare sõnul ei avastanud, asutus on jätkusuutlik, kuid eelarve planeerimisel tuleb teha muutusi.

Saar ütles ERR-ile, et Eesti Kontserdi eelarveseis, nii nagu sihtasutuse juhataja on kinnitanud, on selline, et tänavu on eelarve prognooside järgi tasakaalus. See on ministri sõnul positiivne samm edasi võrreldes eelmise aasta eelarvega, mis jäi paraku miinusesse ja sealt lohises kaasa ka rahavooline probleem.

“See tähendab, et aasta lõpus tuleb meil kaaluda võimalust teha järgmise aasta arvelt ettemakse Eesti Kontserdile, et nad saaksid aasta lõpus kõik oma kohustused ära täita,” selgitas Saar. “Omakorda tähendab see seda, et Eesti Kontsert peab suhtuma oma tulevaste aastate eelarveid tehes sellesse konservatiivsemalt kui viimastel aastatel on suhtutud.”

Üheksa miljoni suuruse eelarve juures tekkinud rahavooline puudujääk on alla kolme protsendi ehk ca 300 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.