"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Notarid näevad ennast digilõhe täitjatena (0)
02. november 2018
Scanpix

Kui vanasti oli notar vahendajaks kirjaoskamatutele inimestele, siis täna aitame digi-kirjaoskamatuid inimesi, kes ei soovi või ei oska suhelda riigiga interneti vahendusel," rääkis Eesti Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.

Notarite üheks ülesandeks tänapäeval on muuhulgas ka digitaalse kirjaoskuseta inimeste aitamine, vahendas BNS notarite ühenduse juhi sõnu.

“Oma töös näeme sageli inimesi, kes ei ole kasutanud internetti ega digilahendusi. Digitaliseerimist ei saa peale suruda ning täna on notar digilõhe täitja. Kui vanasti oli notar vahendajaks kirjaoskamatutele inimestele, siis täna aitame digi-kirjaoskamatuid inimesi, kes ei soovi või ei oska suhelda riigiga interneti vahendusel,” rääkis Eesti Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson neljapäeval peetud konverentsil.

Saar-Johanson viitas hiljutisele SEB uuringule, mille kohaselt ei kasuta kuni 35 protsenti Eesti elanikest siiani internetipanka ega kaasaegseid mobiilirakendusi või autentimisvahendeid. Suure digi-kirjaoskamatuse osakaalu tõttu on notarid Eesti ühiskonnas digilõhe täitjad, leidis ta.

Notarite koja 25. aastapäeva konverents keskendus sellele, kuidas kasutada kaasaegseid digilahendusi notariteenuste arendamiseks.

Notarite Koda on avalik-õiguslik juriidiline isik, mis on asutatud notariaadiseaduse alusel notarite ühendamise eesmärgil. Notarite Koja liikmeteks on kõik ametisse nimetatud notarid. Eestis on 15 notari tööpiirkonda, kus 2018. aasta novembri seisuga töötab kokku 91 notarit. 2017 aastal tegid Eesti notarid kokku 315 704 ametitoimingut.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.