“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Algavad õpitoad Läänemere kalade bioloogiast ja kaitsest (0)
06. november 2018
Tallinna Keskkonnaamet

"Saades aimdust kogu elava seotusest ja looduse imelistest nüanssidest juba lapseeas, ei minda ka täiskasvanuna loodusega vägivallatsema," sõnas abilinnapea Züleyxa Izmailova.

Tänasest alates toimuvad Tallinna üldhariduskoolide 7. klassi õpilastele suunatud kümme õpituba teemal “Läänemere kalade bioloogia ja kaitse”, õpitoad viib Tallinna Keskkonnaameti tellimusel läbi MTÜ Nõmme Loodusmaja.

Õpitoas antakse ülevaade Läänemere ja tema valgalal elutsevate kalade bioloogiast, kohastumustest keskkonnatingimustele ja keskkonnakaitsest läbi praktiliste tegevuste. Toimub 8-12 kalaliigi tundmaõppimine, kalade vaatlemine, mõõtmine, kaalumine, lahkamine jmt. Lisaks tuleb õpitubades juttu kala kasulikkusest inimese toidulaual ning rahvusvahelisest ökomärgist Sinilipp.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on keskkonnahariduse pakkumine võimalikult varases eas väärtuslik ja nutikas keskkonnakaitse meede. “Paljud meie hädad on seotud loodusest võõrandumisega. Saades aimdust kogu elava seotusest ja looduse imelistest nüanssidest juba lapseeas, ei minda ka täiskasvanuna loodusega vägivallatsema. Mida austame, seda ka kaitseme,” ütles Izmailova.

Õpitubades osaleb kesklinnast kolm kooli, teistest linnaosadest üks kool. Õpitubadest võtab osa 244 õpilast. Viimane õpituba viiakse läbi 29. novembril. Õpitubadega aidatakse kaasa Läänemere erakordse ökosüsteemi kui ökomärgi Sinilipp tutvustamisele koolinoortele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.