"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Pagulasperede lapsi oodatakse raamatukokku külla (0)
06. november 2018
Dmitri Povilaitis

Tallinna Keskraamatukogus algab pagulasperede lastele suunatud projekt "Raamatukoguga sõbraks". Projekti raames külastavad pagulasperede lapsed Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondasid ja haruraamatukogusid ning tutvuvad raamatukogu teenustega.

Projekti eesmärgiks on tutvustada keskraamatukogu ning näidata Eestis alles kohanevatele lastele, et nende uues kodulinnas on põnevaid kohti, kus saab vaba aega arendavalt veeta. Kodukohast põgenema pidanud perekondade lapsed vajavad turvalist kohta väljaspool kodu, kus saab uusi teadmisi, mängida mänge, osaleda huvitavates tegevustes ning seejuures leida ka sõpru.

2018. aasta novembris ja detsembris toimuvad kohtumised Sõle raamatukogus, kus lapsed tutvuvad õmblustoaga, ja Pääsküla raamatukogus, kus lapsed loevad raamatut lugemiskoerale. Kohtumised jätkuvad 2019. aasta sügiseni.

Projekti rahastab Hasartmängumaksu Nõukogu ning see viiakse ellu koostöös MTÜ Eesti Pagulasabiga, Rahvusvahelise Maja MTÜ-ga ja Johannes Mihkelsoni Keskusega.

Lisainfo ja kohtumistele registreerimine: Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna juhatajalt Kristel Palkilt telefonil 683 0961 või e-posti aadressil kristel.palk@tln.lib.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.