"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riigikogu juhatus välistab edaspidi saadikute kampaaniakulude katmise (0)
06. november 2018
Scanpix

Riigikogu juhatus otsustas täna, et saadikute kuluhüvitiste alla ei kuulu enam edasipidi tegevused, mis on seotud valimiskampaaniaga, kaasa arvatud sotsiaalmeediakampaaniad.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles Postimehele, et juhatuse hinnangul on rahvasaadiku töö teavitada oma tegevusest valijaid ning kui saadik paneb näiteks lehte kuulutuse, et kohtub rahvamajas valijatega, siis on see kindlasti tööga seotud kulu ja kuulub hüvitamisele, vahendas BNS.

Samas ei kuulu juhatuse otsuse järgi hüvitamisele kulu, mis on seotud saadiku kandideerimisega riigikogu järgmisesse koosseisu, kuna seadus ei pane riigikogu liikmele kohustust kandideerida uuesti.

“Kui Jüri Ausmees teatab, et kohtub valijatega, on see tema tänane töö. Kui Juhan Trikitaja paneb üles oma pildi koos kandidaadinumbriga ja kirjutab alla erakonna hüüdlause, siis selline asi kuluhüvitise alla ei käi,” ütles Nestor Postimehele.

Riigikogu juhi sõnul pole mingit vahet, kas saadik teeb kampaaniat paberlehes või sotsiaalmeedias.

“Loodame, et riigikogu liikmetel on südametunnistus ja nad selliseid tšekke ei too, mis on seotud nende kandideerimisega,” rääkis Nestor.

Riigikogu kantselei hüvitab rahvasaadikutele kulutšekke lähtuvalt juhatuse kinnitatud reeglitest. Kampaaniakulude hvitamise teema tõusis avalikkuse tähelepanu alla oktoobri lõpus, kui selgus, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonijuht Martin Helme on kasutanud võimalust raha eest oma nähtavust sotsiaalmeedias suurendada – ta lasi postituste võimendamise kulud kanda kuluhüvitistesse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.