"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ruussaar: valitsus on muutunud töövõimetuks (0)
18. november 2018
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Ruussaare sõnul on antud valitsuskriisi puhul erakorraline võibolla ainult see, et samaaegselt on vaja parlamendis vastu võtta riigieelarve.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar märkis Kuku raadio saates “Keskpäevatund”, et praegune valitsus on muutunud töövõimetuks, samas pole Ruussaare sõnul valitsuskriisides midagi uut või erakorralist, vahendas BNS.

Ruussaare sõnul on antud valitsuskriisi puhul erakorraline võibolla ainult see, et samaaegselt on vaja parlamendis vastu võtta riigieelarve. “Ja teine erakorraline asi on see, et enne valimisi tasub hästi hoolikalt vaadata, kes keda avalikult peksma hakkab ning kuidas käituvad Reformierakonna poliitikut, kes on avalikult korduvalt välja öelnud, et ilma põhjuseta nemad kedagi ei umbusalda,” rääkis Ruussaar.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi ütles, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liider Jevgeni Ossinovski on ühe valitsuse juba uppi ajanud, meenutades mõned aastad tagasi toimunut, kui langes sotside, IRL-i ja Reformierakonna valitsus. “Seekord on jälle Ossinovski see, kes on nendest esimese liigutuse tegijatest. Mulle jääb mulje, et Ossinovski tegutseb väga põhjalikult selle kallal, et Eesti Vabariigi valitsusi kukutada. Mis on aga tema kaugemad eesmärgid, seda teab vaid tema ise,” arutles Hõbemägi.

Ruussaar nõustus, et Ossinovski on terava ütlemisega, samas on Ruussaare hinnangul raske uskuda, et sotside liidri eesmärk on just valitsusi kukutada.

Hõbemägi meenutas, et kui valitsus jäi rändeleppe heakskiitmise osas eriarvamusele, polnud valitsuskriisist veel märkigi, kuigi valitsuse istungi järgsel pressikonverentsil esineti teravate sõnavõttudega. Küll aga viis olukorra kriisi Ossinovski, kes hakkas ultimatiivsel toonil nõudma justiitsminister Urmas Reinsalu lahkumist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.