"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aino Kallase preemia pälvis Iivi Anna Masso (0)
23. november 2018
Scanpix

Liberaalse maailmavaatega Masso on kaitsnud liberaalseid väärtusi infomõjutuse, vihakõne, sõnavabaduse ja hübriidohtude teemadel.

Soomes tegutsev sihtasutus Viro-säätiö otsustas anda 2018. aasta Aino Kallase preemia politoloogiadoktorile Iivi Anna Massole, vahendas BNS. 

“Iivi Anna Massot sooviti tunnustada kui “Soome ja Eesti jaoks tähtsate lääne- ja euroopalike väärtuste kaitsjat”,” põhjendab Viro-säätiö oma valikut.

Liberaalse maailmavaatega Masso on kaitsnud liberaalseid väärtusi infomõjutuse, vihakõne, sõnavabaduse ja hübriidohtude teemadel. Tema on ka hinnatud välispoliitika asjatundja. Masso töötas president Toomas Hendrik Ilvese nõunikuna aastatel 2013-2015, märkis Viro-säätiö. 

Masso on sündinud Tallinnas arhitektide perre, mistõttu on tal Eesti taust. Ta on aga õppinud Helsingi ülikoolis ning hiljem töötanud seal politoloogia lektori ja teadurina. Masso sai Soome kodakondsuse 2001. aastal. 

Auhind anti üle reedel Soome saatkonnas Tallinnas. 

Aino Kallase preemiat hakati välja andma 2004. aastal. Soome ja Eesti vahelise kultuurisilla ehitaja, kirjanik Aino Kallase nime kandva auhinnaga tunnustatakse eestlastest üksikisikuid või kollektiive, kellel on märkimisväärseid teeneid Eesti-Soome kultuurisuhete arendamisel. 

Soomes tegutsev sihtasutus Viro-säätiö on asutatud 1991. aastal. Sihtasutuse eesmärk on toetada Eesti kultuuri, teadust ja kunsti ning edendada Eesti haridust.

Varasematel aastatel on auhinna pälvinud ajakirjanik Kulle Raig, kirjandusteadlane Sirje Olesk, professor Rein Veidemann, kirjanik Maimu Berg, ajakirjanik Rain Kooli, Tallinna Lilleküla Gümnaasium, Tartu ülikooli õppejõud Margit Kuusk, tõlkija Piret Saluri, koolitusjuht Järvi Lipasti ja skulptor Ekke Väli.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.