"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
EKRE esitas politseisse avalduse Indrek Tarandi tegevuse kohta (4)
26. november 2018
Scanpix

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitas politseile eurosaadik Indrek Tarandi tegevuse kohta avalduse, Tarand omakorda tegi politseile avalduse tema ründamise kohta esmaspäeval Toompeal toimunud meeleavaldusel.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuurile saadetud avalduses palub EKRE alustada menetlust Indrek Tarandi suhtes karistusseadustiku 158. paragrahvi alusel, sest ta takistas seaduslikult korraldatud avalikku koosolekut ja lõhkus korraldajale kuuluva mikrofoni, teatas EKRE BNS-ile.

Seadus näeb avaliku koosoleku takistamise eest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

EKRE riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme sõnas, et väliste tunnuste järgi joobes ja agressiivne Indrek Tarand tungis meeleavaldusel omavoliliselt poodiumile, väänas mikrofoni korraldajate käest jõudu kasutades ära, keeldus seda tagasi andmast ning hakkas kõlaritesse karjuma meeleavalduse mõttele vastupidiseid sõnumeid.

“Tarandi poolt oli tegemist täiesti teadliku provokatsiooniga, mille eesmärk oli meeleavaldajad marru ajada, lasta korraldajal end lavalt minema tassida ja pärast meedias ohvrit mängida. Mingit peksmist ei olnud, oli rüselus, mille kutsus esile Tarandi ebaseaduslik tegevus,” ütles Helme.

“Ma olin füüsilise vägivalla ohver ning seaduskuuleka kodanikuna tegin toimunu järel politseile avalduse, et ründajad välja selgitataks. Sellist avalikku rünnakut ei saa kopika eestki lubada,” ütles Tarand rahvusringhäälingule.

EKRE korraldatud ÜRO ränderaamistiku vastasel piketil haaras Tarand mikrofoni enda kätte ja püüdis sõna võtta.

Tarand ütles: “Kui te ei taha, et siia tulevad sajad tuhanded pagulased, siis hääletage sotside poolt.”

Tarand lükati kõnepoodiumilt alla, tõugati pikali ning mõned meeleavaldajad lõid teda jalaga. Seejärel toimetas turvamees Europarlamendi saadiku piketikohast eemale, kus seisis politseinik.

Tarand ütles, et toimunud rüseluses ta viga ei saanud. “Ei, ei. Ma olen väga osav selles küsimuses.”

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

hmm
26. nov. 2018 21:41
http://vana.kesknadal.ee/est/uudised?id=6284 Mis päästaks eesti rahva Rahva Hääl, 25. detsembril 1991
ajalugu
26. nov. 2018 21:27
https://ekspress.delfi.ee/lisalood/tarandi-tegemine-wabariigis-vaps-andis-sotsile-louga-sots-vapsile?id=84563369
meenutaja
26. nov. 2018 21:05
https://et.wikipedia.org/wiki/Kommarid_ahju Särki „Kommarid ahju“ kasutati 23. septembril 2005 Kadrioru staadionil peetud ETV ja Eesti Raadio jalgpallimatšil. Seda kandes põhjustas Indrek Tarand särgiskandaali, mille tagajärjel Eesti kaitseminister Jaak Jõerüüt tagasi astus.
lugeja
26. nov. 2018 19:58
https://www.eesti.ca/meedia-ei-saanud-meie-meeleavaldust-reeturliku-immigratsioonipoliitika-vastu-maha-vaikida-fb/article52636