"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linna ühiselamute remont on jõudnud lõpusirgele (0)
26. november 2018
Albert Truuväärt

Linn asus remontima viimast talle kuuluvatest ühiselamutest, see asub aadressil Sõpruse pst 5.

Uue seadusega tekkis ka kahe omanikuga majades korteriühistu ja Eesti sai üle 10 000 korteriühistu võrra rikkamaks. Nüüd elab kogu riigi elanikest 90% korteriühistutes. See tähendab, et kui varem olid suuremateks mittetulundusühinguteks kooriühingud või spordiseltsid, siis nüüd korteriühistud. Uuest seadusest räägib korteriühistute liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi käsiraamat.

Tallinn areneb pidevalt. Linnal on abivajajatele ja spetsialistidele 4483 korterit, kõik kas äsja ehitatud majades või sel sajandil korda tehtud majades. “Mustamäelased teavad kindlasti ühiselamut aadressil Vilde tee 94, mis varem nägi välja üsna kehvakene, kuid on nüüd kenasti korda tehtud,” lausus abilinnapea Eha Võrk.

“Praegu hakkasime renoveerima viimast, Sõpruse pst 5 asuvat ühiselamut. Kõik ülejäänud linnale kuuluvad ühiselamud on juba korda tehtud või tegemisel, näiteks Paagi 10. Soovime pakkuda turvalisust ja kodutunnet ka meie eakatele. Sest kui ehitasime päikesepaneelidega kodu õpetajatele ja renoveerisime maja arstidele-õdedele, on nüüd taas aega mõelda vanemale põlvkonnale. Seenioride maja kerkib Maleva tänavale Põhja-Tallinnas.”

Raadikul on linlastele 1214 korterit ja Meerikul 680. Need hooned ei kuulu küll Tallinna linnale, kuid linn kasutab neid elanike majutamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.