"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuenenud Vana-Pirita tee avatud (0)
26. november 2018
Dmitri Povilaitis

Vana-Pirita tee sai rattatee, bussitasku ja korraliku parkla lauluväljaku külastajatele.

Teisipäeval avas linn koos talvetehnika ülevaatusega kordatehtud Vana-Pirita tee. “See on hea uudis kõigile, kes tulevad tutvuma  Maarjamäel asuvate ajaloorajatistega või külastavad lauluväljakut,” ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Omaette liikumisraja on saanud ka jalakäijad ja jalgratturid, sest remonditud tänava kõrvale rajati enam kui kilomeetri pikkune ja kolme meetri laiune betoonkivist kõnnitee ja sama lai asfaldiga jalgrattatee. Lisaks on nüüd Maarjamäe ajaloomuuseumi külastajatele avatud parkla 39 sõidukile ja reisibussidele peatumistasku.

Vana-Pirita tee sai korda lõigus lauluväljaku ja ajaloomuuseumi vahel 3,5 m laiuse ühesuunalise sõiduteena. Pirita teega peavad ühendust 6-7 m laiused kahesuunalised lõigud. Tänav sai leed- ja ülekäigurajad erivalgustuse, liiklust rahustavad künnised ning vaegnägijate liikumist hõlbustavad braikivid ülekäiguradadel.

Tee projekti koostas K-Projekt AS ja parkla projekti Keskkonnaprojekt OÜ. Tallinna Teede AS remontis teed 2,8 miljoni euro eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.