Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Jõulujazz 2018 saab täna avalöögi (0)
28. november 2018
Sadu-Triste Juurikas

Peaesinejad on Ameerika vokaaljazzi absoluutsesse tippu kuuluv Lizz Wright ja Portugali tundeline laulja-laulukirjutaja Salvador Sobral, kes esineb nii Tartus kui ka Tallinnas.

Tänasest kuni 14. detsembrini toimub festival Jõulujazz 2018, mille avab suurkontsert “9 hümni vabadusele” Alexela Kontserdimajas.

Jõulujazzi avakontsert “9 hümni vabadusele” on pühendatud Eesti Vabariigi ja Eesti jazzi 100. sünnipäevale. Neile olulistele tähtpäevadele mõeldes on 20 Eesti tuntud jazzmuusikut loonud 9 uut hümni. Kontserdil osalevad 100 muusikut ja toimub koostöös Eesti Jazzliiduga.

Festivali kunstilise juhi Anne Ermi sõnul on Jõulujazzi avakontsert “9 hümni vabadusele” erakordne ettevõtmine, muusikute tänu Eestile ja neile inimestele, kes meile vabaduse tõid ja neile, kes aitavad seda hoida. 20 eesti muusikut-jazziheliloojat ühendasid oma loomingulise energia ja lõid 9 uut hümni, mida esitavad kokku 100 muusikut. “Kutsun  nautima Jõulujazzi kontserte mis pakuvad erinevaid emotsioone – hingevalgust, energiat ning rahu, mida praegusel pimedal ajal väga vajame,” lisas Erm.

Jõulujazzi peaesinejad on Ameerika vokaaljazzi absoluutsesse tippu kuuluvLizz Wright ja Portugali tundeline laulja-laulukirjutaja Salvador Sobral, kes esineb nii Tartus kui ka Tallinnas. Lizz Wright jõuab publiku ette Alexela Kontserdimajas 9. detsembril koos meie esindusorkestri ja 20. sünnipäeva tähistava Estonian Dream Big Bandiga Siim Aimla juhatusel, dirigent on teinud ka mitmed uued seaded spetsiaalselt lauljatari kontserdiks.

23. korda toimuva festivali Jõulujazz avanädal toob uudisteoseid, maailmamuusika hõngu, Euroopa parimat jazzi ja folgimeeleolusid. 29. novembril esineb Vabal Laval Kuuba laulja, viiuldaja ja helilooja Yilian Cañizares, kelle mitmekülgses stiilipaletis segunevad klassikaline muusika, kuuba päikeseküllased noodid ja jazzilik improvisatsioon.

1. detsembril Kumu auditooriumis viivad Sandra ja Jalmar Vabarna lapsed seiklema muusikalistele radadele ning samas saalis kuuleb maailma põnevamate jazztriode hulka kuuluvat anglo-skandinaavia kolmikut Phronesis. Portugali laulja Salvador Sobral kutsub bossa ja jazzitoone nautima 2. detsembril Tartus ja 3. detsembril Tallinnas.

Jõulujazz 2018 jõuab lisaks Tallinnale veel Tartusse, Pärnusse, Viljandisse ja Haapsallu ning toob 28. novembrist 14. detsembrini kuulajateni 19 kontserti. Vaata kava siit

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.