"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakonna esinumber Jõgeva- ja Tartumaal on Janek Mäggi (0)
01. detsember 2018
Scanpix

Keskerakond tutvustas täna Riigikogu valimiste esinumbrit ja teisi kandidaate Tartu- ja Jõgevamaal. Üheksanda valimisringkonna esinumber on riigihalduse minister Janek Mäggi. Teiste seas kandideerivad Riigikogu liige Marika Tuus-Laul, endine regionaalminister Jaan Õunapuu ning tuntud telenägu Peeter Võsa.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas esinumbrit Tartus tutvustades, et Keskerakonna juhitud valitsuse üks põhieesmärke on maapiirkondade ja väikelinnade elanike elukvaliteedi tõstmine, riigi poolt pakutavate teenuste ühtlustamine ja nende kättesaadavuse parandamine. Seatud sihtide nimel on Ratase kinnitusel valimisringkonna esinumber Janek Mäggi riigihalduse ministri ametis tugevalt pingutanud. “Janek on poliitik, kes tegutseb julgelt ja väärtuspõhiselt ning seisab kindlalt iga Eestimaa paiga arengu eest. Seda näitab tema pühendumine riigireformile, töökohtade maakondadesse viimine ja tihe koostöö kohalike omavalitsustega. Janek aitab tuua riiki inimesele lähemale,” ütles peaminister Ratas esinumbrit iseloomustades.

Janek Mäggi sõnas, et Keskerakond on kahe valitsemise aastaga teinud valitsuse juhterakonnana mitmeid samme erakonna regionaalprogrammi täideviimiseks. “Suurendasime regionaaltoetusi kokku 267 miljoni euro võrra ning tõstame omavalitsuste tulubaasi veelgi. Lähematel aastatel suureneb see 185 miljoni euro võrra ja kaovad sildid toetusrahalt, et kohalikud inimesed saaksid ise otsustada oma vajaduste üle,” rõhutas ta.

Mäggi rõhutas, et haldusreformi tulemusena on võimalik tõsta omavalitsuste suutlikkust ja parandada riigiteenuste kvaliteeti. “Toome riigimajad piirkonna keskustesse, vähendame bürokraatiat ja inimeste jalavaeva,” lubas Mäggi. “1000 riigipalgalise töökoha väljaviimine pealinnast annab hoogu juurde konkurentsivõimelise palga ja oskustega spetsialistidele, kes saavad jääda oma kodukohta, selmet välja rännata,” märkis minister.

Mäggi tõi välja, et Keskerakond on tegudes pööranud pilgu kõigi elanikkonna gruppide suunas – parem haridus noortele ja toetus eakatele, ettevõtlustugi äriinimestele ja kultuuritoetus meie pärandi hoidjatele. “Keskerakond on ainus, kes soovib aidata pensionäre erakorralise pensionitõusuga ja toetada lapsi ning nende vanemaid, tõstes lapsetoetust 100 euroni. Tahame noori peresid aidata kodulaenu sissemakse käendusega. Valitsuserakonnana oleme näidanud, et riiki saab juhtida ka seistes näoga valijate poole, inimesi kuulates ja nendega arvestades,” ütles Janek Mäggi.

Jõgeva- ja Tartumaal kandideerivad lisaks Janek Mäggile Riigikogu liige Marika Tuus-Laul, endine regionaalminister Jaan Õunapuu, Jõgeva vallavanem Aare Olgo, tuntud saatejuht Peeter Võsa, Elva Haigla juht Peeter Laasik ja Põltsamaa vallavolikogu esimees Andres Vään.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.