"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Selgub viimast korda välja antava Aadu Luukase preemia saaja (0)
05. detsember 2018
Scanpix

Laureaati tunnustatakse 32 000-euroga. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400-eurose preemiarahaga.

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu valis laekunud 65 avalduse seast välja kuus nominenti, kellest üks pälvib kolmapäeval viimast korda välja antava missioonipreemia, vahendas BNS. 

Missioonipreemia nominendid 2018. aastal on Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Usuteaduste Instituut, hariduspedagoog Liivika Simmul, ajaloolane Raimo Pullat,  Vähiravifond Kingitud Elu, Vaba Rahva Laul korraldaja Ülo Kannisto ning kunstiajaloolane Marika Valk. 

Laureaati tunnustatakse 32 000-euroga. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400-eurose preemiarahaga. Missioonipreemia laureaat selgub kolmapäeval Maarjamäe lossis. 

Missioonipreemia eesmärk on tunnustada tublisid Eesti inimesi ja organisatsioone, kes tõelise kirega on panustanud ühiskonna tasakaalustatud arengusse ja Eestis elavate inimeste elukvaliteedi parandamisse. 

Läbi aegade on Aadu Luukase Missioonipreemia laureaadi tiitli pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov, Vanalinna hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ja Sihtasutus Metsaülikool, Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit, Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ja vaimulik Toomas Paul, Narva Kolledži omaaegne direktor Katri Raik, MTÜ Eesti Meestelaulu Selts, Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, Estonia Seltsi juhataja Arne Mikk, proua Ingrid Rüütel ning president Arnold Rüütel. Eelmisel aastal pälvis laureaadi tiitli veteranpoliitik Vaino Väljas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.