"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tiina Kangro kandideerib riigikokku Vabaerakonna nimekirjas (0)
19. detsember 2018
Scanpix

"Ma kaalusin põhjalikult liitumist mitme erakonnaga, aga Vabaerakond on formuleerinud hea ja minu vaadetega sobiva maailmavaatedokumendi," märkis Isamaa fraktsioonist lahkunud riigikogu liige Tiina Kangro.

Kangro kandideerib kevadistel valimistel riigikokku Vabaerakonna nimekirjas.

“Olukorras, kus Reformierakonna halbade valikute tõttu terendab Keskerakonna ülekaalukas valimisvõit, pean ma kõige olulisemaks poliitilise mitmekesisuse tugevdamist,” rõhutas Kangro. “Laiema valijaskonna maailmavaadete ja soovide parlamenti jõudmine on praegu hädavajalikum kui kunagi varem.” 

Vabaerakonna kasuks otsustas Kangro eeskätt maailmavaatelistel põhjustel. “Ma kaalusin põhjalikult liitumist mitme erakonnaga, aga Vabaerakond on formuleerinud hea ja minu vaadetega sobiva maailmavaatedokumendi,” märkis Kangro. “Erinevatel põhjustel ei õnnestunud küll selle elluviimine nende esimesel Riigikogu perioodil, aga see on kindlasti töö mida tuleb edasi teha.”

Kangro sõnul on Vabaerakond ka kõige vähem nakatunud “toiduahellikust” käitumisest, millest teised erakonnad Kangro kogemuse põhjal pulbitsevad. 

Riigikogu juhatus eemaldas hiljuti Kangro tema tahte vastaselt riigikogu sotsiaalkomisjonist, mille tagajärjel jäi nii mõjuka komisjoni esimehe kui aseesimehe koht Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kontrolli alla. Vabaerakonna fraktsioon taotles esmaspäeval riigikogu juhatuselt Tiina Kangro määramist Vabaerakonna esindajaks sotsiaalkomisjonis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.