"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Virmaliste festivalil esinevad pea 80 Eesti instrumentalisti ja lauljat (0)
19. detsember 2018
Scanpix/ Foto on illustreeriv

10.-14. veebruarini toimuval festivalil astub üles valik Eesti Interpreetide Liidu liikmeid. Mitmetahulise festivali kavas kõlab muusika varasest barokist romantismi, nüüdismuusika ning jazzini.

Eesti Interpreetide Liidu teistkordselt toimuv festival Virmalised on pühendatud liidu 20. juubelile. Festival annab ülevaate Eesti interpretatsioonikunsti rikkusest ning mitmekülgsusest.

10.-14. veebruarini toimuval Virmaliste festivalil astub üles valik Eesti Interpreetide Liidu liikmeid. Nii jõuab neljal õhtul publiku ette pea 80 Eesti säravaimat instrumentalisti ja lauljat. Iga festivalikontsert on eriline, tuues lavalaudadele erinevate põlvkondade ja erialade esindajad. Festivali jooksul astuvad lavalaudadele näiteks Marten Altrov, Anna-Liisa Bezrodny, Tuuri Dede, Sten Heinoja, Ivari Ilja, Risto Joost, Age Juurikas, Robert Jürjendal, Marcel Johannes Kits, Kristo Käo, Ingely Laiv, Peep Lassmann, Sten Lassmann, Mari Poll, Mihkel Poll, Johan Randvere, Rein Rannap, Heigo Rosin, Triin Ruubel, Peeter Sarapuu, Theodor Sink, Ralf Taal, Henry-David Varema, Toomas Vavilov, Virgo Veldi, Linda-Anette Verte, Villu Veski ja paljud teised.

Mitmetahulise festivali kavas kõlab muusika varasest barokist romantismi, nüüdismuusika ning jazzini. Olulisel kohal on ka Eesti klassika kuldvarasse kuuluvad teosed ning eesti heliloojate uudislooming.

Festivali nimi “Virmalised” on läbiv kujund Eesti heliloomingus aga ka interpretatsioonis sümboliseerides Eesti Interpreetide Liidu värvikirevat ning eriilmelist liikmeskonda. Festivali idee on tutvustada eesti laiahaardelist interpretatsioonikunsti ning tuua kuulajani meistriteosed eesti ja maailma muusika varamust. Festivali kunstilisteks juhtideks on Mihkel Poll ja Henry-David Varema.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.