"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eakad on jäänud võitluses perevägivallaga tähelepanuta (0)
20. detsember 2018
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Paljudes lugudes kordub sama muster: keskealine mees või naine kaotab töö või pere, kolib tagasi eakate vanemate juurde, uputab mured alkoholi ning ajapikku tekivad tülid. Alati ei ole süüdi ka alkohol ning ka pole kõik vägivallatsejad alati mehed.

Statistiliselt puudutab iga kümnes juhtum lähedastevahelist vägivalda, kus ohvriks üle 65-aastane, aga see on tegelikult jäämäe tipp, sest enamik neist lugudest ei tule avalikuks, vahendas BNS ETV saadet “Pealtnägija”.

Spetsialistide sõnul on see valdkond, mis vajab rohkem tähelepanu.

“Pealtnägija” kogus kokku paarkümmend viimastel aastatel kohtusse jõudnud lugu, kus perevägivalla ohvriks on eakad inimesed.

Politsei- ja piirivalveameti piirkonnavanema Margarita Ingeli sõnul on aga väga suur hulk juhtumeid, mis tegelikult politseisse ei jõuagi.

Paljudes lugudes kordub sama muster: keskealine mees või naine kaotab töö või pere, kolib tagasi eakate vanemate juurde, uputab mured alkoholi ning ajapikku tekivad tülid. Alati ei ole süüdi ka alkohol ning ka pole kõik vägivallatsejad alati mehed.

Vägivald ei pruugi tingimata olla sõim ja peks. Spetsialistide sõnul on väga sage majanduslik vägivald, näiteks eaka inimese rahalisse kitsikusse jätmine või söögiraha ära võtmine.

Politsei, ohvriabi ja hulk spetsialiste, kellega “Pealtnägija” suhtles, möönavad nagu ühest suust, et lähisuhtevägivallaga võitlemine on viimastel aastatel riigi prioriteet, aga selle üks tahk – eakad ohvrid – on jäänud tähelepanuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.