"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vaata, milliste riikide kodanikud veedavad jõulud Tallinnas (0)
22. detsember 2018
Scanpix

AS Tallinna Sadam avalikustas täna uue veebirakenduse, mille kaudu saavad kõik huvilised infot Tallinna Sadama sadamaid läbivate reisijate kohta. Reaalajas muutuv maailmakaart näitab ära, mis riikide kodakondsed on äsja sadamat läbinud ja millises suurusjärgus neid on, lisaks saab võtta välja statistika reisijate soo, kodakondsuse, vanuse ja suuremate laevaliinide lõikes.

Tallinna Sadama turundus-ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul tekkis reisijate andmete avaliku veebilehe koostamise idee 2017. aastal Tehnopoli Startup Inkubaatori abiga korraldatud hackathoni-stiilis innovatsioonipäeva käigus: “Mõistsime, et kogutakse palju põnevaid andmeid meie sadamaid läbivate enam kui kümne miljoni reisija kohta aastas, kuid me ei kasuta neid lisaväärtuse andmiseks. Reisijate andmete teadmine on sadamale vajalik eelkõige ohuolukordades, kuid paljud Eesti ametkonnad ja organisatsioonid saaksid neid statistilisi andmeid kasutada oma töö efektiivsemaks muutmisel. Innovatsioonipäeval saime idee koondada isikustamata andmed kokku ühele lehele, et seda infot jagada laevafirmade, Statistikaameti, Maanteeameti ja erinevate turismivaldkonna ettevõtete ja organisatsioonidega.”

“Avatud ettevõttena soovime põnevat statistikat jagada võimaluse piires ka kõikidele soovijatele ehk avaliku veebirakenduse kaudu. Kindlasti on see info kasulik Tallinna erinevatele restoranidele, taksojuhtidele, muuseumitele, poodidele ja teistele meelelahutusettevõtetele. Samuti saab statistikat kasutada näiteks koolides hariduslikul eesmärgil,” lisas Arro.

Tallinna Sadama reisijate andmete lehel kuvatakse reaalajas Tallinna Sadama sadamaid läbivate reisijate info kodakondsuse põhjal. Reisijate statistilise info vanuse, soo, kodakondsuse ja liinide lõikes saab välja võtta tagasiulatuvalt peale seda kui ettevõte on antud perioodi reisijate arvu avalikustanud.

Reisijate statistikaga saate tutvuda siin lehel olevate linkide kaudu: http://www.ts.ee/statistika

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.