"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kolmes liiklusõnnetuses sai viga seitse inimest (0)
23. detsember 2018
Scanpix

Laupäeval juhtus kolm tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga seitse inimest – nende seas kaks koolilast.

Esimene õnnetus juhtus kella 7 ajal Setomaa vallas Napi külas Riia–Pihkva maantee 216. kilomeetril, kus 51-aastane mees sõitis Volvo V70-ga T-kujuliselt ristmikult välja, teatas siseministeerium BNS-ile. Auto rullus katusele ja kiirabi andis veidi viga saanud juhile kohapeal esmaabi.

Teine õnnetus juhtus kella 22.33 ajal Tallinnas Peterburi tee ja Rahu tee ristmikul. Esialgsetel andmetel sõitis alkoholijoobes ja peatatud juhtimisõigusega 31-aastane mees Škoda Octaviaga tagant otsa ristmikul punase tule taga peatunud kahele autole: Ford Galaxyle, mida juhtis 40-aastane naine, ja Audi A6-le, mida juhtis 52-aastane naine. Kiirabi viis Fordi juhi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Fordis viibinud 10-aastane poiss ja 11-aastane tüdruk toimetati Tallinna lastehaiglasse. Kolmas kaasreisija – 34-aastane mees – ja Audit juhtinud naine toimetati Ida-Tallinna keskhaiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Kolmas õnnetus juhtus kella 23.52 ajal Võrumaal Rõuge vallas Möldri külas Käätso-Rõuge- Luutsniku maantee 7. kilomeetril, kus alkoholijoobe tunnustega 27-aastane naine sõitis Mitsubishi Outlanderiga sirgel teelõigul vasakule teelt välja vastu puud. Kiirabi viis juhi Lõuna-Eesti haiglasse.

Ka pühapäev on juba toonud esimese inimkannatanuga liiklusõnnetuse. Kella 4.19 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartus Ülikooli tänaval asuva Leveli klubi ees, kus Toyota Corollale, mida juhtis 23-aastane naine, astus klubi ette kogunenud inimeste seast ette purjus 40-aastane mees. Enne otsasõitu oli auto tänaval liikuvate inimeste tõttu peatunud ja otsasõidu ajal oli sõidukiirus minimaalne. Antud kohas ei ole ülekäigurada. Kiirabi viis joobes jalakäija Tartu Ülikooli kliinikumi.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Politsei tuletab meelde, et alkohol ja sõiduki juhtimine ei käi kokku. Pühade eel on lähedastel, tuttavatel ja kaasliiklejatel võimalus õigel ajal sekkuda ning hullem ära hoida. Enne peole sõitmist tuleks kokku leppida, kes seltskonna turvaliselt koju toimetab. Politsei soovib kõigile rahulikke pühi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.