"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Määratlemata kodakondsusega inimeste arv vähenes mullu (0)
03. jaanuar 2019
Scanpix

Möödunud aasta jooksul vähenes nii Eestis elavate määratlemata kodakondsusega inimeste kui ka Eestis elavate Venemaa kodanike arv.

Kui möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 78 406 määratlemata kodakondsusega inimest, siis käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 76 148 määratlemata kodakondsusega inimest, vahendas BNS siseministeeriumi pressiesindajat. Seega vähenes aastaga määratlemata kodakondsusega Eesti elanike arv 2258 inimese võrra.

Möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 89 733 Venemaa kodakondsusega inimest. Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 88 785 Venemaa kodanikku. Seega vähenes Eestis elavate Venemaa kodakondsete arv 948 inimese võrra.

Samas Eestis elavate Ukraina kodanike arv kasvas möödunud aasta jooksul 988 inimese võrra. Kui möödunud aasta alguses elas Eestis 8783 Ukraina kodanikku, siis käesoleva aasta alguses elas Eestis 9771 Ukraina kodakondset.

Siseminister Katri Raik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et möödunud aasta jooksul sai Eesti kodakondsuse 731 inimest, neist ligi 500 olid määratlemata kodakondsusega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.