"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD! Lasterikkad pered tähistasid uue aasta algust ühise kinokülastusega (0)
04. jaanuar 2019
Rene Lutterus

Lasterikaste Perede Liit koos Forum Cinemasega kutsusid Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodesse kokku 775 suurperede liiget, et aastat meeleolukalt alustada ning pakkuda Coca-Cola Plaza külastajatele ainulaadset kogemust kohtuda filmi "Eia Jõulud Tondikakul" tegijatega. 

MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap selgitas, et lasterikastele peredele on sellised üritused vägagi olulised, sest suure perega ühiselt kino külastada on oluline lisaväärtus pere argipäevas ja koosolemises. “Heade inimeste abiga saame peredele pakkuda kvaliteetset Eesti filmiloomingut ning seeläbi viia kinokultuuri suurperedes sirguvatele lastele lähemale,” lausus Õunap. 

Lasterikastele peredele mõeldud eriseansid toimusid Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes ning kohale tuli 173 peret, milles kokku 775 inimest. “Seekord tegi Tallinnasse Coca-Cola Plazasse tulnud peredele kinokülastuse eriti meeldejäävaks see, et filmi tegijad kohtusid peredega ning rääkisid, kuidas seikluslik film loodi,” rõõmustas Õunap.

Suurperede kinopäeval saigi Luxfilm ja Kinosaurus Film toel sel korral näha menukat perefilmi „Eia jõulud Tondikakul“, millele jagasid filmi tegijad peale linastust ka enda kommentaare. Vastuseid tulid jagama filmi režissöör Anu Aun, peaosatäitjad Paula Rits ja Siim Oskar Ots ning produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing. Noored filmihuvilised küsisid nii filmi sisu kui ka otseselt filmi valmimise enda kohta.

Eia osatäitja Paula Rits pidi näiteks selgitama, mis sai filmis näha olnud hiirtest peale võtteid. Rits tunnistas, et tegelikult leidis üks närilistest uue kodu just tema juures. “Hiired said armsaks ja kui selgus, et muidu on nende saatus saada Tallinna Loomaaia madude söögiks, siis võtsingi ühe hiire enda juurde,” selgitas Rits.

Filmitegijad tunnistasid ühiselt, et võtteperiood oli väga lõbus ning nalja sai palju. “Vahepeal oli mõni stseen nii naljakas, et me ei suutnud üldse naeru pidada. Meil oli väga lõbus, aga ilmselt kaamerameestel ja teistele tegijatele see nii palju nalja ei teinud,” selgitas Atsi osatäitja Siim Oskar Ots. Produtsent Maario Masing lisas, et kogu meeskonna jaoks oli tõesti tegemist ühe lõbusama võtteperioodiga. “Eriti kui kohal olid vennad Piusid, siis oli pidevalt kõigil kõhud kõverad,” märkis Masing.

Lisaks filmile kostitas Forum Cinemas kohapeal kõiki väiksemaid ja suuremaid külastajaid popkorniga ning jooke pakkus Coca-Cola.

Möödunud aasta jooksul toimus sarnaseid ühiseid perekondlikke kinokülastusi Forum Cinemas kinodes kolmel korral. Kinos käis kokku 580 perekonda ehk tervelt 2464 suurpere liiget.

Forum Cinemas ja Eesti Lasterikaste Perede Liit teeb koostööd alates 2014. aasta algusest. Ühiste ettevõtmistena on korraldatud kinokülastusi nii isade- ja emadepäeva, kui lastekaitsepäeva puhul.

Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal. Liidu tegevuse eesmärgiks on läbi huvikaitse ja koostöö suurendada lasterikaste perede turvatunnet ja elukvaliteeti. Organisatsioon koondab enda alla pered, kus lapsi on kasvamas neli ja enam, võrgustikku kuulub enam kui 10 000 inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.