"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Projekti "Õed tagasi tervishoidu" läbis tänavu 26 õde (0)
04. jaanuar 2019
Scanpix

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis toimub 8. jaanuaril kell 12 juba neljandat korda läbi viidud projekti "Õed tagasi tervishoidu" pidulik lõpetamine - tänavu läbi projekti edukalt 26 õde.

“Õed tagasi tervishoidu” on projektipõhine kursus, mis valmistas õendussektoris pikemat aega mitte töötanud õdesid tagasi tööturule siirdumiseks. Lisaks on projekt teoreetiline ja praktiline koolitus, mis annab võimaluse tööturule tagasi tuua õed, kes ei ole tervishoiutöötajate riiklikusse registrisse kantud ja ei tööta õena. Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis juba neljandat korda läbi viidud projekti läbis seekord 26 õde, neist 21 sooritasid edukalt ka õe teooria- ja praktikaeksami, mille alusel kantakse nad tervishoiutöötajate registrisse, mis annab õiguse õena tööle asuda.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepa sõnul on “Õed tagasi tervishoidu” projekt, mida iseloomustab kõige paremini just selle nimi. “Projekt on olnud edukas ja aidanud nelja aastaga tuua tervishoidu tagasi kokku 91 õde, kes on aastaid olnud seotud mõne muu valdkonnaga, kuid nüüd otsustanud tagasi pöörduda oma kunagise õpitud ameti juurde. Pooleaastane kursus on aidanud kaasajastada teadmisi ja oskusi ning taastada õe tööks vajaliku enesekindluse ja vilumuse,” lisas Kristi Puusepp.

Õpe, mahus 30 Euroopa ainepunktisüsteemi ainepunkti, toimus septembrist detsembrini ja õppeajal maksti osalejatele stipendiumi. Eesti keelest erineva emakeelega õppijatele pakuti vajaduspõhist riigikeele täiendusõpet. Koolitust viisid läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud, projekti rahastas ja kutsus ellu sotsiaalministeerium.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.