"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algab kontserdisari "150 aastat esimesest laulupeost" (0)
07. jaanuar 2019
Scanpix

Tallinna Jaani kirikus toimub pühapäeval avakontsert sarjast "150 aastat esimesest laulupeost", kus mitmed tunnustatud kammerkoorid esitavad valiku laule Urmas Sisaski teosest "Gloria Patri".

Kontserdisari kuulub laulu- ja tantsupeo juubeliaasta programmi. Kontserdisarja idee ühe autori, 27. laulupeo peadirigendi Peeter Perensi sõnul toovad kontserdid kuulajateni teoseid, mille on kirjutatud Eesti heliloojad nende 150 aasta vältel, mis lahutavad Eestit esimesest laulupeost, vahendas BNS.

“See sari on otsekui kaleidoskoop, mis näitab väikest väärtuslikku osa eesti muusika 150-aastasest teekonnast,” ütles Perens. “Kontserdisarja kuuluvad kümme eriilmelist muusikasündmust, mis toimuvad Eesti eri paikades jaanuarist kuni juunini. Näiteks on veebruaris teater Vanemuine kontserdisarja kavasse lülitanud Eduard Tubina ooper “Reigi õpetaja”, märtsis toimub kontsert Eesti heliloojate puhkpillimuusikast ning aprillis korraldab Eesti Orelisõprade Ühing orelimuusika kontserdi, mis on tänuavaldus Peterburi konservatooriumi oreliprofessor Louis Homiliusele, kelle käe all on õppinud väga suur osa eesti heliloojatest.”

Pühapäeval Tallinna Jaani kirikus toimuval avakontserdil esitavad Kammerkoor Collegium Musicale, Eesti Kunstiakadeemia kammerkoor, kammernaiskoor Sireen, neidudekoor Kammerhääled, kammerkoor Crede ja segakoor Noorus valiku laule Urmas Sisaski loodud 24-osalisest vaimulike laulude kogust “Gloria Patri”. Koore juhatavad Kristel Marand, Kristina Sildos, Ilmars Millers, Kärolin Orav, Taavi Hark, Karin Kuulpak, Nele Erastus ja Pärt Uusberg.

Kontserdi algus on Tallinna Jaani kirikus kell 17 ning pileteid on võimalik osta kohapealt. Kontserdisarja iga kontsert ja etendus on iseseisev muusikasündmus. Avakontserdi korraldamist veab Eesti Kammerkooride Liit koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA-ga. Kontserdi kunstiline juht on Kristel Marand.

Lisainfot kontserdisarja ja ürituste kohta leiab lähiajal laulu- ja tantsupeo kodulehelt www.laulupidu.ee.

Kontserdisari kuulub juubeliaasta “Laulupidu 150. Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta” programmi. Kontserdisarja idee autorid on 27. laulupeo peadirigent Peeter Perens ja laulupeo avakontserdi muusikajuht Siim Selis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.