"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Ettevõtlusamet: Eesti 200 reklaamplakatid rikkusid seadust (2)
08. jaanuar 2019
Ilja Matusihis

"Reklaamiseaduse paragrahv 3 lõige 4 punkt 1 kohaselt ei tohi reklaami olla vastuolus heade kommete ja tavadega," ütles Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaher. Kui plakateid poleks nii kiiresti eemaldatud, oleks amet alustanud järelevalvemenetlust reklaamplakatite eemaldamiseks.

Esmaspäeval Eesti 200 üles seatud provokatiivsed valimiskampaania plakatid läksid reklaamiseadusega vastuollu, vahendas BNS Tallinna ettevõtlusameti kommentaari Postimehele.

Tallinnas reklaampindade sisu üle järelevalvet tegev ettevõtlusamet andis teada, et esmaspäevased Eesti 200 venelasi ja eestlasi eri pooltele seisma kutsuvad plakatid läksid vastuollu reklaamiseadusega ning oleks kuulunud eemaldamisele.

“Tallinna ettevõtlusamet on seisukohal, et kõnealused reklaamplakatid olid vastuolus reklaamiseadusega, eelkõige reklaamile esitatavate põhinõuetega. Reklaamiseaduse paragrahv 3 lõige 4 punkt 1 kohaselt ei tohi reklaami olla vastuolus heade kommete ja tavadega,” ütles Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaher.

Ta lisas, et käesolevaks ajaks on küll plakatid linnapildist teisaldatud, kuid kui seda poleks tehtud, oleks amet alustanud järelevalvemenetlust reklaamplakatite eemaldamiseks.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

plakat
12. jaan. 2019 14:25
http://berkovich-zametki.com/2013/Zametki/Nomer1/Chaban26.jpg
lisna
12. jaan. 2019 13:00
https://avasta.me/boom/eesti-200-vahetas-oma-uhiskonda-lohestavad-reklaamid-veel-provokatiivsemate-vastu/