"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Eesti Muusikaauhinnad 2019: Selgusid Aasta Klassikaalbumi nominendid (0)
10. jaanuar 2019
Scanpix

Eesti Muusikanõukogu ja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu koostöös on selgunud Eesti Muusikaauhinnad 2019 Aasta Klassikaalbumi kategooria nominendid. Eesti Muusikaauhinnad 2019 nominentide täisnimekiri selgub täna, 10. jaanuari õhtul.

Eesti Muusikanõukogu ja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu koostöös on selgunud Eesti Muusikaauhinnad 2019 Aasta Klassikaalbumi kategooria nominendid. Eesti Muusikaauhinnad 2019 nominentide täisnimekiri selgub täna, 10. jaanuari õhtul.

Aasta Klassikaalbumi žanrikategooriate kandidaatide nimekiri koostati Eesti Muusikanõukogu liikmete esitatud ettepanekute alusel. Kategooria sisaldab žanrikategooriaid, milleks on kammermuusika, sümfooniline või lavamuusikamuusika, koorimuusika ja eesti helilooming. Erinevatest valdkonna ekspertidest koosnenud žürii valis esitatud plaatide põhjal parimad. Iga žanrikategooria parim pälvis nominatsiooni ja just nende seast valitakse Aasta Klassikaalbum. Plaatide kuulamine ja hindamine toimus läbi Eesti Muusikaauhindade häälestussüsteemi.

Aasta Klassikaalbum 2019 nominendid on:

Aasta heliloomingu album, Aasta sümfoonilise- või lavamuusika album

Erkki-Sven Tüür. Illuminatio. Whistles and Whispers from Uluru. Symphony No. 8, Ondine (2018)
Muusika: Erkki-Sven Tüür
Esitajad: Lawrence Power (vioola), Genevieve Lacey (plokkflööt), Tapiola Sinfonietta, dirigent Olari Elts.

Tegemist on järjekorras Erkki-Sven Tüüri neljanda autoriplaadiga, mis ilmunud maineka Soome plaadimärgi Ondine all. Plaadil on kaks instrumentaalkontserti – “Illuminatio” vioolale ja orkestrile ning “Whistles and Whispers from Uluru” plokkflöödile ja keelpilliorkestrile. Albumile on salvestatud ka Sümfoonia nr. 8, mille esiettekanne toimus 2010. aasta aprillikuus Glasgow City Halls’is Šoti Kammerorkestri ja Olari Eltsi esituses.
 
Aasta koorimuusika album
3 CD-d Baltic Voices, Harmonia Mundi (2018)
Muusika: Cyrillus Kreek, Veljo Tormis, Arvo Pärt, Urmas Sisask, Toivo Tulev, Galina Grigorjeva, Erkki-Sven Tüür, Sven-David Sandström, Einojuhani Rautavaara, Pēteris Vasks, Per Norgard, Alfred Schnittke, Vaclovas Augustinas, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Kaija Saariaho, Rytis Mažulis, Erik Bergman, Algirdas Martinaitis, Henryk Mikolaj Górecki 
Esitajad: Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigent Paul Hillier

Aasta kammermuusika album
The Soul of Fire, ERP (2018)
Muusika: de Falla, Albéniz, Stravinsky
Esitajad: Age Juurikas, piano
Tegemist on Age Juurikase esimese sooloalbumiga, omanäolise ja ambitsioonika live-salvestusega, milles läbivateks teemadeks on tuli ja tants, rituaal ning muinaslugu.
 
Võitjad selguvad 24. jaanuaril Eesti Muusikaauhinnad 2019 galal Saku Suurhallis. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.