“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Taavi Aas: tulevikus peaks Tallinna ühistransport olema tasuta kõigile (2)
10. jaanuar 2019
Svetlana Aleksejeva

"Harjumaa ja Tallinn on sisuliselt üks tervik, kus inimesed liiguvad sõltumata haldusüksuste piiridest. Tasuta linnas, tasuta maakonnas – sellise ühtse loogikaga süsteem suurendaks ühistranspordi populaarsust ja kasutatavust," leiab Tallinna linnapea Taavi Aas.

Tulevikus peaks Tallinna ühistransport olema tasuta kõigile, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas.

“Põhimõtteline kavatsus selleks on olemas, järgnevalt tegeleme sellele rahalise katte leidmisega. Üleminek tasuta ühistranspordile kõigi jaoks eeldab riigieelarvelist panustamist Tallinna ühistransporti, sest mitte-tallinlased võidavad sellega hüvesid,” selgitas Aas. “Harjumaa ja Tallinn on sisuliselt üks tervik, kus inimesed liiguvad sõltumata haldusüksuste piiridest. Tasuta linnas, tasuta maakonnas – sellise ühtse loogikaga süsteem suurendaks ühistranspordi populaarsust ja kasutatavust.”

Linnapea sõnul eeldab Tallinna tasuta ühistranspordi laienemine kõigile sõltumata sissekirjutusest, et riigivõimu ja linnavõimu vahel jätkub head koostöötahet. “Riigikassale tähendaks Tallinna tasuta ühistranspordi rakendamine kõigile inimestele ligikaudu 5-6 miljoni eurost kulu,” selgitas Aas. Sõiduõiguse laiendamine sissekirjutusest sõltumatult tähendaks eeldatavasti vajadust tihendada graafikuid, et vastata suurenevale nõudlusele.

Aas ütles, et kindlasti on kogu maailmas tulevikus rohkem kohti, kus ühistransport on tasuta ja arusaamad sellest, millised avalikud teenused peavad olema võimalikult kättesaadavad, on muutumas. “Viis aastat tagasi sõdis Reformierakond tasuta ühistranspordi vastu Tallinnas, aga nüüd enam mitte. Idee võetakse omaks.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Viimsi ja Tallinn
11. jaan. 2019 07:28
Kes või mis keelab Viimsil ja Tallinnal luua ühinetranspordisüsteem tasuta viimsilastele ja tallinnlastele. Vene vandid, neegrid, indussid või koguni banglad? Vast Viimsi vallamajas jalad tagumendi alt välja ja töhe või kuda.
W.
10. jaan. 2019 17:29
Kõik päris omaks siiski veel võetud ei ole. Viimasel KOV valimistel lubas keegi Michael Tallinna ühistranspordile ˇläheneda teise nurga allˇ.