"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
OTSE KELL 15! "Eesti ettevõtlus 30: vahvliküpsetajast nutika spetsialiseerumiseni" (0)
16. jaanuar 2019
Scanpix/ meeleolukaid sketše pakub ka Peeter Oja.

Vaata otseülekandest Eesti eraettevõtluse 30. aastapäeva auks korraldatavat konverents-auhinnagalat. Peale auhindade jagamise ja põnevate arutelude toimub esimene peaministrikandidaatide debatt väikeettevõtluspoliitika teemal. Kohale on lubanud tulla üheksa Riigikogusse pürgiva erakonna esindajat, nende hulgas ka peaminister Jüri Ratas.

Toimuvad lõbusad vestlused teemal “30 aastat tagasi ja täna”, kus Eesti esimesed ettevõtjad nagu esimese taksofirma ESRA juht Heiti Gross, Hansapanga üks asutaja Jüri Mõis, vana, ja samas ka uue meedia esindaja Hans H. Luik jagavad oma meenutusi uskumatutest aegadest ja sündmustest 80-ndate lõpust, 90-ndate algusest. Samuti astuvad lavale moodsate start-upide juhid nagu Taxify asutaja Martin Villig, Inglismaal töötav fintechi esindaja Monese juht Norris Koppel, kes räägivad äri ajamisest tänapäeval ja oma tulevikuvisioonidest.

Vestlusi modereerib tuntud ja hinnatud saatejuht Urmas Vaino, ja need toimuvad vabas elavas vormis, mille taustaks näidatakse huvitavaid slaide erinevatest aegadest ettevõtluses. Samuti juhib Vaino ka peaministrikandidaatide debatti. Meeleolukaid sketše vanast ja noorest ettevõtjast pakuvad vahepalaks Peeter Oja ja Kait Kall.

Otseülekannet näeb kell 15.00 kuni 19.00.

15.00   Konverentsi avasõnad moderaator Urmas Vainolt

15.05   Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Rene Tammisti tervitussõnad

15.10   EVEA-st:  president Heiki Rits, asepresident Marina Kaas ja moderaator Urmas Vaino

15.25   EVEA nimetab esimesed auliikmed

15.35   Üle-euroopalise VKE organisatsiooni SMEunited peasekretär Veronique Willems’i sõnavõtt “Tänane Euroopa Liidu ettevõtluspoliitika ja kaasarääkimise võimalused” 

15.45   Üle-euroopalise VKE organisatsiooni European Entrepreneurs CEA-PME tegevjuhi Stefan Moritz’i sõnavõtt: “Väikeettevõtjate uued koostöövõimalused Euroopa Liidu tasandil”    

15.55   Konkursi “Eesti Ettevõtlik Vaim 2018”  auhindade jagamine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Rene Tammisti ja maaeluministri Tarmo Tamme osavõtul

16.25   Paus, INTERVJUUD: Vello Vallaste, Indrek Stahl, Neinar Seli, Dimitri Demjanov, Mati Vetevool

16.50   Esinevad Eesti esimesed ettevõtjad ja kaasaja uute alade edukad start-upid. Võrdleme, kuidas on 30 aastaga muutunud äritegemine mõnes murrangulise arenguga sektoris. Esinejate hulgas on taksondus: Heiti Gross (esimene erataksofirma ESRA) ja Martin Villig (Taxify); pangandus ja fintech: Jüri Mõis (Hansapanga üks asutajatest) ja Norris Koppel (Monese), meedia: Hans H. Luik (Ekspress Grupp, Delfi). Peeter Oja ja Kait Kall

18.05   Ettevõtluse Sõber 2018 väljakuulutamine

18.10   Parlamenti pürgivate erakondade peaministrikandidaatide esimene debatt ettevõtluspoliitika teemalKohal on pea kõikide erakondade esimehed. 

19.00   Vastuvõtt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.