"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rängas liiklusõnnetuses hukkus ema oma laste silme all (0)
17. jaanuar 2019
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Järvamaal hukkus hommikul juhtunud rängas liiklusõnnetuses ema oma laste silme all, sõidukis olnud kolmest lapsest kaks said vigastada. Esialgse info kohaselt kaotas pereema juhitavuse ja põrkas kokku vastassuunast tulnud autoga. "Üheks õnnetuse mõjuteguriks võis olla teeoludele mittevastav sõidukiirus," nentis Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus ja lisas, et talvistel teedel liigeldes tuleb alati arvestada, et ilma- ja teeolud võivad muutuda väga lühikese aja jooksul.

Täna hommikul kella 7.40 ajal sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Järvamaal Mäo külas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 94. kilomeetril, kus kokku põrkasid sõiduautod Volkswagen Sharan ja Volkswagen Touareg, teatas PPA.

Õnnetuse tagajärjel sai raskeid vigastusi Volkswagen Sharani juhtinud 37-aastane naine, kes paraku hukkus sündmuskohal. Samas autos olid ka samas peres kasvavad kolm last, kes kõik toimetati haiglasse. Praegu teadaolevalt said autos olnud 16-aastane ja 13-aastane poiss vigastada, kuid nende vigastused ei ole eluohtlikud. Autos olnud kolmas laps, 3-aastane tüdruk, vigastada ei saanud.

Vigastusi sai ka sõiduautot Volkswagen Touareg juhtinud ja autos üksinda viibinud 26-aastane naine, kes toimetati haiglasse.

Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus rääkis, et esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Volkswagen Sharan liikus Paide suunas, kuid kaotas juhitavuse ja põrkas kokku Mäo suunas liikunud Volkswagen Touaregiga.

“Mis põhjusel Sharan vastassuunda kaldus, selle peab selgitama menetlus, kuid üheks õnnetuse mõjuteguriks võis olla teeoludele mittevastav sõidukiirus. Tee oli sündmuskohal lumelörtsine ja libe,” ütles Mõttus. “Avaldan sügavat kaastunnet lähedastele ja lastele, kes kaotasid selle traagilise õnnetuse läbi kalli inimese,” jätkas ta.

“Tuletan autojuhtidele meelde, et talvel ei saa sõita sama kiiresti ega kasutada samu sõiduvõtteid, mida suvistel teedel. Talvistel teedel liigeldes tuleb alati arvestada, et ilma- ja teeolud võivad muutuda väga lühikese aja jooksul. Varuge talvel sõitudeks tavapärasega võrreldes rohkem aega, et keerulistes teeoludes oleks aega sõita kiirustamata ja võimalikeks ootamatusteks valmis olles,” lisas välijuht.

Mõlema õnnetuses osalenud auto rehvid vastasid nõuetele ja kõik autodes olnud inimesed kasutasid turvavarustust. Autojuhtide võimalik joove on tuvastamisel. Õnnetus juhtus teelõigul, kus maksimaalne lubatud sõidukiirus on 90 km/h.

Juhtunu üksikasjad selguvad alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.