"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Marsi korraldaja: naiste marss pole meeste vastu, see on ühe unistuse poolt (9)
19. jaanuar 2019
Albert Truuväärt

Täna toimus Tallinnas Eesti esimene naiste marss, millega toetatakse võrdsema maailma ideed, kus naistel on meestega võrdne esindatus poliitikas, meedias, ärijuhtimises ja mujal. Ühtlasi tahetakse juhtida tähelepanu naiste vastu suunatud vägivallale ja ebavõrdsusilmingutele Eesti ühiskonnas.

 

Marss algab Viru väravate juures ja kulgeb läbi vanalinna Telliskivisse. Marss on osa ülemaailmsest liikumisest, mis sai alguse 2017. aastal USA-s, päev pärast Donald Trumpi ametisse nimetamist, mil naised tulid tänavatele seni USA ajaloo suurimaks protestiks. Samal ajal marsitakse erinevates maailma nurkades ja nüüd ka Eestis, vahendab BNS.

Vaata galeriid (41)

Korraldajate sõnul on naiste marsile oodatud osalema kõik, kelle unistus on elada maailmas, kus naised on meestega võrdselt esindatud poliitikas, meedias, ärijuhtimises, akadeemias ja mujal; kus sugu ei määra töötasu, tööelu kvaliteeti või karjääriperspektiive ja erialavalikuid; mis on vaba naistevastasest vägivallast: seksuaalsest, füüsilisest, vaimsest ja virtuaalsest; kus kliimamuutuste peatamisse suhtutakse täie tõsidusega ja ollakse solidaarsed teiste inimeste ja rahvaste muredega.

“Me loodame positiivsele ja rõõmsale marsile,” ütles üks naiste marsi korraldajatest, Kadi Viik. “Paljud soolise ebavõrdsuse probleemid on väga tõsised, näiteks naistevastase vägivalla levik, aga ühises tegutsemises on ka rõõmu ja lootust. Nii et loodame, et tullakse koos laste, elukaaslaste, sõprade ja koduloomadega. Võib-olla tahab mõni isa marssida oma tütre nimel või niisama oma toetust näidata. Kõik on teretulnud.”

“Naiste marss pole meeste vastu. Naiste marss on ühe unistuse poolt,” selgitas ürituse korraldaja Triin Toomesaar. “Naiste marss annab iga laupäeval astutud sammu kaudu meile jõudu ja usku liikuda lähemale unistusele võrdsemast esindatusest, võrdsemast palgast, vägivallavabast elust ja kestlikult hoitud koduplaneedist. Naiste marss ootab marssima ka mehi, kes seda unistust jagavad.”

Tallinna naiste marssi korraldavad erineva taustaga naised, kes oma huvist naiste õiguste vastu leidsid end koondumast põrandaalusesse käsitööringi. Seepärast on marsil osalejad oodatud kandma isetehtud käsitööd – mütse, salle, käpikuid või sokke – mis oleksid punased, roosad, lillad või kõike neid korraga.

 

Kommentaarid (9)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Maarja Maarjo
20. jaan. 2019 07:23
Kes on keegi Maarja ja Maarjo või siis Maarjo ja Maarja, teab keegi?
taustauurija
19. jaan. 2019 20:09
http://objektiiv.ee/mitte-naiste-vaid-radikaalsete-feministide-ja-homoaktivistide-marss/
poliitik
19. jaan. 2019 19:41
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/urmas-reinsalu-naiste-oiguse-varjus-puutakse-maale-tuua-hoopis-radikaalsemat-konseptsiooni?id=85069039
sookvoot ülikooli
19. jaan. 2019 18:50
Koheselt kehtestada sookvoot ülikooli elik kord majja. Ja likvideerida rahvusvaheline inimkaubandus kõrghariduse sildi all. Ja saab Eestist asja vajadusel Mart, Martin ja Moonika appi.
wiki
19. jaan. 2019 17:32
https://en.wikipedia.org/wiki/SlutWalk
siht silme ees
19. jaan. 2019 17:24
http://newsru.co.il/photo/13aug2017/slutwalk.html
W.
19. jaan. 2019 17:08
Eks marssige kui midagi paremat teha pole.
stiilinäitaja
19. jaan. 2019 16:24
Eestit on haaramas neomarksistlik pseudokultuur, mille põhimõtteks on, et mida šokeerivam, ropum, labasem ja õõvastam kunst on, seda avangardistlikumaks peab seda nähtust pidama. Selles võtmes edastab pööblile “kunsti” ka kunagine kultuuriajaleht, nüüdne sopakas “Sirp”. Eesti “kunst” on pissiv naine, jalaga löödav Neitsi Maarja, sinna on haaratud vägivald, oksendamine ja roojamine – allakäik on mõjuavaldav. https://uueduudised.ee/kultuur/eesti-feministliku-kunsti-uus-tase-see-peab-olema-ropp-jalk-ja-oksendama-ajav/ http://russian7.ru/post/doloy-styd-kak-reshali-polovoy-vopro/
lombitagune
19. jaan. 2019 12:22
https://en.wikipedia.org/wiki/Suffragette