"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eksperdid otsivad lahendusi puuetega inimeste probleemidele (0)
21. jaanuar 2019
Albert Truuväärt

Eesti Puuetega Inimeste Koja ja sotsiaalministeeriumi eestvõttel toimub neljapäeval arutelu puudega inimeste poliitika väljakutsetest ja huvikaitsest.

Kohtumisele on kutsutud puudega inimeste esindusorganisatsioonide juhid ning see on jätk viimasel ajal ministeeriumi korraldatud aruteludele erivajadusega inimeste vajadusi arvestava poliitika uuendamise võimalustest. “Nende kohtumiste tulemusena oleme näinud, et ootus edasistele arengutele ja riigipoolsele koordineerimisele on kõrge. Ühine on arusaam, et suuremad murekohad on teenuste kättesaadavus, inimkeskne kohtlemine abi andmisel ning organisatsioonide eripalgelised vajadused. Soovime sellel teemal avatud arutelu jätkata,” ütles sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse.

“Eesti Puuetega Inimeste Koja jaoks on kõige olulisem, et meie inimesi mõjutavad otsused muudaks elu päriselt paremaks ning et otsused sünniks vaid sisulises koostöös meie inimestega. Loodan, et avatud arutelu poliitikakujundajatega aitab seda saavutada,” ütles puuetega inimeste koja tegevjuht Anneli Habicht.

Kohtumisel tutvustatakse ka kavatsust tellida põhjalik analüüs puudega inimeste organisatsioonide huvikaitse tegevuste ja riigipoolse rahalise toetamise korraldusest. Analüüsi lähteülesande kavand on valminud Eesti Puuetega Inimeste Fondi ja sotsiaalministeeriumi koostöös.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.