"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas esineb märtsis Austraalia pianist Luke Howard (0)
30. jaanuar 2019
Luke Howard

Tallinnas esineb 17. ja 18. märtsil särav Austraalia pianist Luke Howard, kes annab lisaks puuetega inimeste asutuste liikmetele suletud kontserdi. 

Howard kuulub noorte heliloojate plejaadi, kes taastavad klaverimuusika populaarsuse 21. sajandil. BBC mõjukas raadiosaatejuht Mary Anne Hobbs on Howardi muusikat nimetanud “taevalikuks”. 30. jaanuaril esineb Howard Sydneys Melbourne’i sümfooniaorkestri ning tehnolegendide Jeff Millsi ja Derrick Mayga. Tallinnas esineb ta viiuldaja Leena Laasiga.

Howard seisab ühes reas nendega, tänu kellele klassikaline muusika kogub täis saale mitte ainult vanemate inimeste, vaid ka noorema põlvkonna seas. Tema muusika väljendab uusi minimalistlikke tuuli, on kerge ja lihtne, kuid omab kordumatut varjundit. 

Värskeima albumi “Open Heart Story” (2018) avaldas Howard plaadifirma Mercury KX all, kus plaadistavad teiste seas Olafur Arnalds, Tom Hodge, Solomon Grey ja Lambert. Plaadil uurib Howard purunenud suhteid, lapsepõlvemälestusi ja ajakulgemist. Howard on tegutsenud ka filmi- ja teatriheliloojana.

Howard oskab loomingu täita millegi maagilisega, mis juhib sügava hingelise kogemuseni. Howardi muusika ei ole lihtsalt muusika ja see kontsert on kahtlemata sündmus, mida ei tohiks muusikakunsti asjatundjad mööda lasta.

Luke Howardi suur kontsert toimub 17. märtsil Vabal Laval. Ta annab Tallinnas samuti 18. märtsil  lamamismeditatsiooni 45 inimesele Tervendavate Helide Keskuse spaas ja privaatse kontserdi puuetega lastele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.