"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn mälestab Jüri Pihli (3)
03. veebruar 2019
Scanpix

Tallinna linnavolikogu ja linnavalitsus mälestavad ootamatult lahkunud volikogu liiget ja endist abilinnapead Jüri Pihli. Tallinna Linnavolikogu esimees  Mihhail Kõlvart ja linnapea Taavi Aas avaldavad kaastunnet Jüri Pihli lähedastele. Jüri Pihl on olnud Tallinna abilinnapea, linnavolikogu liige, Pirita halduskogu esimees ja Pirita linnaosakogu liige.

“Jüri Pihl oli meeldiv, arukas ja samas ka tagasihoidlik inimene,” ütles Tallinna Linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart. “Jääme Tallinna Linnavolikogus puudust tundma tema alati tasakaalukast jutust ja väärtuslikest nõuannetest.”

“Töötasin Jüri Pihliga koos linnavalitsuses aastatel 2009-2010,” meenutab linnapea Taavi Aas. “Rahulik olek, saarlase humoorikas meelelaad ning pikk kogemus tegid Jürist hea töökaaslase. Suhtlesime tihedalt ka tema volikogu aastatel ning käisime läbi tööväliselt. Jüri oli meile vajalik tugi volikogus Tallinna linna oluliste uute algatuste elluviimisel.”

Raik: Jüri Pihl pani aluse Eesti julgeolekule

Siseminister Katri Raik ütles järelehüüdes pühapäeval 64 aasta vanuselt surnud kaitsepolitseiameti peadirektorile Jüri Pihlile, et tegemist oli ühega nendest, kes panid aluse Eesti julgeolekule.

“Täna, 3. veebruaril lahkus Jüri Pihl. Ma ei suuda seda uskuda,” kirjutas Raik. “Jüri Pihl on üks nendest, kes ehitas Eesti turvalisuse ja julgeoleku vundamendi ning ladus selle esimesed korrused. Teised said seinu kõrgemaks laduda ja korruseid juurde ehitada, sest vundament kannab kindlalt, see on täpselt ja korralikult laotud. Kaitsepolitsei peadirektori, riigiprokuröri, justiitsministeeriumi kantsleri ja siseministrina ei andnud ta hõlpu endale ega teistele. Nõudis kõigilt, ka iseendalt, absoluutset pühendumist.”

“Kohtusime viimati – muidugi kumbki meist ei uskunud, et viimast korda – paar kuud tagasi endiste siseministrite lõunasöögil. Jüri Pihl oli nagu ta ikka oli: arvas vaheda teravusega midagi tänastest asjadest ja järgmisel hetkel viskas nalja, nagu seda oskavad ainult saarlased,” meenutas Raik. “Viimastel aastatel oli Jüri pühendunud oma perele ja kolmele lapselapsele. Seda külge Jürist teavad vähesed.”

“Ma ei suuda uskuda, et Jüri Pihl, 64-aastane sitke mees, on lahkunud. Paljudel teda tundnud inimestele on sama tunne – lein, ängistus ja arusaamatus,” kirjutas Raik. “Minu kaastunne Jüri Pihli perele, sõpradele ja kolleegidele – kõigile neile, kes süütavad aknalaual või oma mõtetes mälestusküünla Jüri Pihli meenutuseks. Jüri, head teed Sulle.”

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mukile teadmiseks
9. veebr. 2019 20:36
...et politseiametnikele hakkab pension (kolmveerand palgast) siiani tiksuma 50-selt. Seega nautis Jürka seda juba 14 aastat.
üldistaja
4. veebr. 2019 20:04
Eks need tähtsad ametid, mida ta on pidanud, hakkavad ka tervise peale.
muki
3. veebr. 2019 16:34
veel üks eesti tegija, kes ei saanudki pensioniiga nautida