"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÜ lastekliinik sai annetuse toel fototeraapia lambi ja bilikookoni (0)
18. veebruar 2019
Scanpix/Pilt on illustratiivne

SA Tartu Ülikooli (TÜ) Kliinikumi Lastefond ja hulgimüügifirma OÜ Solifinance andsid esmaspäeval TÜ Kliinikumi lastekliinikule üle fototeraapia lampi ja bilikookoni, mille soetamist ettevõte Lastefondi vahendusel 8000 euroga toetas.

Fototeraapias kasutatakse vastsündinute kollasuse raviks sinist valgust, mis aitab vastusündinu organismis langetada bilirubiini taset. Ilma ravita tõuseb selle sisaldus kõrgele, koguneb kudedesse ja võib jõuda ka närvisüsteemi. Ajule on bilirubiin toksiline, tekitades ajukahjustuse. Õigeaegse raviga taandub kollasus tavaliselt probleemideta.

Lastefondi tegevjuht Küllike Hein tõi välja, et Solifinance on olnud Lastefondi toetaja juba aastaid.  “Oleme ettevõttele väga tänulikud, sest igal aastal õnnestub osta nende märkimisväärse panuse eest Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikusse mitmeid väga vajalikke aparaate. Täname südamest ja loodame, et meie koostöö jätkub veel pikalt.”

Ettevõtte Solifinance annetuse toel on Lastefond soetanud eelnevate aastate jooksul Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikusse glükoosimonitori, mitu jälgimismonitori, kaks kuvöösi, kolm hapnikusegistit, aktiivniisuti blenderile ja mitmeid muid seadmeid.

“Aeg lendab ja me kõik teeme peamiselt seda, mida peame. Arendame, töötame, puhkame, teenime raha, maksame makse, kuid teeme ka head, mida tehes peame olema tähelepanelikud, järjekindlad ja ettevaatlikud. Nimelt juhtub kahjuks tihtipeale nii, et internetis ja reaalelus paluvad abi inimesed, kes seda tegelikult ei vaja,” rääkis Solifinance juhatuse liige Oleksandr Gogol. “Seetõttu oleme juba ammu otsustanud teha koostööd Lastefondiga – organisatsiooniga, millel on laitmatu maine ja tõhus strateegia. Valisime oma niši – abi meditsiiniseadmete ostmisel, mis Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku arstide vilunud käte kaudu aitavad sadu väikseid patsiente,” tõi ta välja.  

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu nelja ja poole miljoni euroga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.