"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Rahvarinde muuseum meenutab sinimustvalge taasheiskamist (1)
19. veebruar 2019
Scanpix

Reedel avatakse välinäitus meenutamaks sinimustvalge lipu taasheiskamist Pika Hermanni torni ja teisi 30 aasta taguseid ajaloosündmusi. 

“Laulva revolutsiooni ja Eesti riikliku iseseisvuse taastamise teetähiste meenutamist alustasime Tallinnas juba eelmisel aastal, kui möödus 30 aastat Rahvarinde loomisest ja suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmisest. Kesklinnas asuva Rahvarinde muuseumi ees avatav näitus “3 sündmust – 30 aastat tagasi” on pühendatud nii sinimustvalge trikoloori taasheiskamise kui ka Balti keti ja Balti Assamblee moodustamise 30. aastapäevale,” selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Sinimustvalge lipu taasheiskamise ajaloolisest sündmusest 24. veebruaril 1989 Toompeal valmib Rahvarinde muuseumi ja Tallinna Televisiooni koostöös videoklipp. Muuseumis (Vabaduse väljak 9) saab 22. veebruaril algusega kell 15 kuulda Eestimaa Rahvarinde tollase eestseisuse liikme Kostel Gerndorfi ja ajaloolase Küllo Arjakase meenutusi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

heiskaja
20. veebr. 2019 19:40
https://ekspress.delfi.ee/arvamus/eesti-lipp-ei-ole-keelatud?id=27692323