"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Talvevaheajal toimub Tallinnas vahvaid üritusi lastele (0)
20. veebruar 2019
Pexels

25. veebruarist saab alguse talvine suusavaheaeg ning koos sellega ka lõbus vaheajaprogramm, mis pakub vahvaid üritusi igas vanuses lastele.

Tallinna koolivaheaja programmist kutsuvad põnevatest ettevõtmistest ja linnalaagritest osa saama pealinna muuseumid, noortekeskused, huvikoolid ja ka spordiklubid. Koolivaheaja üritused algavad juba enne vabariigi aastapäeva, 23. veebruaril ja vältavad kuni 3. märtsini 2019.

Tallinna noortekeskused alustavad vaheaja üritustega 25. veebruarist. Korraldatakse nii linnalaagreid, töötubasid, vestlusõhtuid kui ka muud põnevat. Nii näiteks on Valdeku noortekeskus koolivaheaja nädala pühendanud erinevate erialade ning ametite tutvustamisele, kus iga päev saab kuulda ja näha põnevaid lugusid mitmesugustest elukutsetest. Kristiine noortekeskuse koolivaheaja üritused on saanud inspiratsiooni kosmose temaatikast – meisterdatakse helendavaid tähti, uuritakse taevatähtkujusid ning vaadatakse ka kosmoseteemalisi filme. Kogu noortekeskuste ürituste kava leiab ka Tallinna noorteinfo lehelt

Tallinna raamatukogud ootavad raamatusõpru külla juba 23. veebruarist. Kavas on ringitegevused mudilastele, meisterdamistunnid, lauamänguõhtud ja eesti- ja lastekirjanduse teemalised nuputamismängud ja viktoriinid, samuti keelekursused, lugemisklubi ja robootikaringid suurematele koolinoortele. Keelehuvilised saavad koolivaheajal algust teha näiteks hiina keele õppimisega või proovida kätt robootikas ja robotite programmeerimises. Kogu keskraamatukogu koolivaheaja üritustega saab tutvuda raamatukogu ürituste lehel.

Pealinna muuseumid ootavad koolivaheajal põnevatesse linnalaagritesse. Tallinna Teletorn ja Eesti Ajaloomuuseumi filmimuuseum korraldavad talvevaheajal vahva öölaagri „Päev filmis, öö tornis“. Kahel laagripäeval saavad väikesed filmisõbrad tutvuda filmitegemise algtõdedega ja proovida ise filmi tegemist. Tutvust tehakse ka Tallinna Teletorniga  ning tehakse ringkäik teletorni tagaruumides Leviras, kus saab näha ka filmide produktsiooni ja töötluse protsessi. Tallinna linnamuuseumi linnalaager “Vanalinna vennaskond loomariigis: lõvid, draakonid ja elevandid” läheb külla loomariiki. Üheskoos otsitakse vanalinnast üles kõik imetabased loomad ning osaletakse mängu- ja töötubades, kus avastatakse nii muuseume kui ka linnaruumi. 

Linnalaagreid korraldavad lisaks noortekeskustele ja muuseumitele ka huvikoolid ja spordiklubidki. Nii ei puudu ühe korraliku suusavaheaja kavast ka üks lumine spordilaager. Spordiklubi Nordi korraldatavas lumises linnalaagris saab suusatada, uisutada, kelgutada, mängida korvpalli, proovida judot, mängida lõbusaid sportmänge ja teha palju muud sportlikku ning lõbusat. Veebruari talvise vaheaja linnalaagrite kavaga saab tutvuda ka Tallinna noorteinfo lehel.

Kogu talvine suusavahevaheaja ürituste kava on üleval Tallinna veebilehel www.tallinn.ee/koolivaheaeg.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.