“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Soomes saab Eesti aastapäeva puhul kuulata muusikat (2)
23. veebruar 2019
Scanpix

Homme jätkatakse aastakümneid kestnud traditsiooni ja asetatakse pärjad Soome sõdades langenud Eesti vabatahtlike mälestusmärgile Malmi surnuaial.

Soomes saab Eesti riigi sünnipäeva puhul kuulata Eesti artiste ning asetatakse pärg Eesti Vabadussõjas hukkunute mälestuseks, vahendas BNS.  

Täna toimuval iseseisvuspäeva kontserdil esinevad Birgit Sarrap ja Mihkel Mattisen.

Pühapäeval jätkatakse aastakümneid kestnud traditsiooni ja asetatakse pärjad Soome sõdades langenud Eesti vabatahtlike mälestusmärgile Malmi surnuaial ning Eesti vabadussõjas langenud Soome vabatahtlike mälestusmärgile Vanakiriku pargis.

Pühapäeval toimub ka eestikeelne iseseisvuspäeva jumalateenistus, kus õnnistatakse Eesti Lipu Seltsi kingitud lipp ja laulab soome-eestlaste segakoor Siller. Kui juubeliaastal said sinimustvalge salli kaela kõik Helsingi kesklinna skulptuurid, siis sel aastal soojendab sall estofiil Eino Leinot.

Turus toimub traditsiooniline iseseisvuspäeva kontsertaktus laupäeval. Peokõne peab ajaloolane Seppo Zetterberg. Tamperes oli iseseisvuspäeva aktus juba 9. veebruaril, kuid pühapäeval viiakse seal küünlad ja lilled Eesti vabadussõjas langenud Soome vabatahtlike mälestusmärgile.

Haminas tähistati vabariigi aastapäeva 21. veebrauaril filmi “Seltsimees laps” seansiga, Lappeenrantas toimuvad aastapäevapidustused laupäeval ja Poris pühapäeval. Lapual esitab laupäeval Eesti orelimuusikat organist Elke Unt.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuulaja
23. veebr. 2019 18:34
https://www.youtube.com/watch?v=Jdt5y4hM34c&list=RD0S4ff6w_w7c&index=5 Soome napsumehe laul.
ingherlane
23. veebr. 2019 18:32
http://publik.delfi.ee/news/videod/kuula-ja-vaata-viru-arikad-ning-miinimumpalgaga-ehitajad-soome-rappar-pilkab-uues-loos-eestlasi.d?id=67035420