"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Puuetega inimesed saavad kodu sobivamaks kohandamist taotleda (0)
25. veebruar 2019
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Puudega inimene saab taotleda toetust, et kodus oleks näiteks mugavam liikuda, pesemas ja tualetis käia ning köögis toimetada.

4. märtsist 2. aprillini ootab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet linna puudega inimesi kodu sobivamaks kohandamist taotlema. Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on oluline luua erivajadustega inimestele parem võimalus igapäevaeluga toimetulekuks. “Samuti aitab sobiv kodu vähendada hooldajate koormust ning leida tööd,”  selgitas Mölder. “Sel aastal kohandame 75 puudega inimese kodu nende vajadustele vastavaks.”

Puudega inimene, kes on ametlikult linna elanik, saab taotleda toetust, et kodus oleks mugavam liikuda, pesemas ja tualetis käia ning köögis toimetada.

Taotluse koos lisadega võib esitada digitaalselt allkirjastatuna  aadressil sotsiaal@tallinnlv.ee, posti teel sotsiaal- ja tervishoiuameti aadressil Paldiski mnt 48a, Tallinn 10614. Samuti võtab ameti töötaja kohapeal taotlusi vastu esmaspäeviti kl 15-18 ning neljapäeviti kl 10-12. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument ja kõik nõutud dokumendid.

Taotlused, mida sel aastal ei rahuldata, lähevad automaatselt üle järgmise aasta taotlusvooru, kui taotleja kinnitab oma taotluse kohasust. Linn ei nõua uut taotluse esitamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.