“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Talvevaheaeg viib vanalinnast loomi otsima ja õpetab filmi tegema (0)
25. veebruar 2019
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Raamatukogudes võib õppida robotite programmeerimist, noortekeskustes tutvuda ametitega või kosmosega ning spordiklubis judot proovida.

Täna algab talvine koolivaheaeg, mille jooksul korraldavad noortekeskused linnalaagreid, töötubasid, vestlusõhtuid jpm. Nii pühendab Valdeku noortekeskus koolivaheaja erialade ning ametite tutvustamisele, Kristiine noortekeskus aga keskendub kosmosele – saab meisterdada helendavaid tähti, uurida tähtkujusid ning vaadata kosmoseteemalisi filme.

Raamatukogudes toimuvad ringid mudilastele, meisterdamised, lauamänguõhtud, kirjandusteemalised nuputamismängud ja viktoriinid, keelekursused, lugemisklubi ning robootikaringid vanematele õpilastele. Keelehuvilised saavad algust teha näiteks hiina keele õppimisega või proovida kätt robootikas ja robotite programmeerimises. Keskraamatukogu koolivaheaja üritustega saab tutvuda https://keskraamatukogu.ee/uritused/

Muuseumid ootavad koolivaheajal linnalaagritesse. Teletorn ja ajaloomuuseumi filmimuuseum korraldavad talvevaheajal vahva öölaagri “Päev filmis, öö tornis”. Kahel laagripäeval võib tutvuda filmitegemise algtõdedega ja proovida ise filmi teha. Samuti minnakse teletorni ja käiakse sealsetes tagaruumides.

Linnamuuseumi laager viib lapsed külla loomariiki. Vanalinnas otsitakse üles kõik imetabased loomad ning osaletakse mängu- ja töötubades, kus avastatakse nii muuseume kui ka linnaruumi.

Linnalaagreid korraldavad lisaks noortekeskustele ja muuseumitele ka huvikoolid ja spordiklubid. Spordiklubi Nordi laagris saab suusatada, uisutada, kelgutada, mängida korvpalli, proovida judot ja mängida lõbusaid sportmänge.
Kogu talvise vaheaja ürituste kava asub www.tallinn.ee/koolivaheaeg

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.