"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raimond Kaljulaid astub Keskerakonna juhatusest tagasi (3)
12. märts 2019
Scanpix

"Protestiks juhatuse otsuse vastu alustada koalitsioonikõnelusi EKRE ja Isamaaga astun erakonna juhatusest välja," sõnas riigikokku tööle asuv Põhja-Tallinna vanem.

“Keskerakonna juhatuse otsus alustada koalitsioonikõnelusi EKRE-ga rabas Eesti ühiskonda. Eriti vene kogukonda, kelle huvide esindaja Keskerakond on olnud ja aidanud sellega hoida õrna tasakaalu Eesti ühiskonnas. See tasakaal on nüüd rikutud,” kirjutas Kaljulaid oma blogis.

“EKRE poliitikud on korduvalt pisendanud Hitleri kuritegusid. Üks nende poliitik on nimetanud lastetuid naisi “ühiskondlikult kahjulikuks elemendiks” ja teine teatanud Riigikogu liikmena meie liitlasvägede sõduritele – kandke vormi, kui peksa ei taha saada! 

EKRE on oma valimiskampaania ajal kasutanud võtteid, mida ei tohi kasutada. Nende tulemus on saadud ebaausalt ja pettusega. Nende majandusprogramm on absurdne ja Eesti inimeste heaolu ja sissetulekuid selle ellu viimine kuidagi ei paranda. Sellel seltskonnal puudub vastutustunne riigi ees. Mis valitsusest me nendega räägime?

Euroopa vabadused on Eestile, eriti meie noortele, eluliselt olulised väärtused. Vabadused, mitte piirangud, on kõigi Euroopa rahvaste heaolu, jätkuva majanduskasvu ning solidaarsuse ja rahu vundamendiks.

Keskerakonna juhatuse otsusega seoses on mul kaks valikut – aktsepteerida seda või astuda juhatusest välja. Ma ei saa seda otsust aktsepteerida ja seega astun juhatusest välja.”

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tiit
12. märts 2019 20:21
See Kaljulaid ei tundu olevat väga usaldusväärne et läheb niimoodi meediasse kaagutama. Kas ta rääkis oma partei sees asjadest või otsib ta tähelepanu, kuna ei soovi litsalt Riigikogu pinki soojendada neli aastat. Midagi on selle härraga viltu, et ta läheb reformimeelse Reikopi sülle omaenda parteid tümitada niigi keerulistel aegadel, kui kogu peavoolumeedia ei anna sekunditki rahu, et riiki juhtida. Äkki on ta naiivne või ongi selline isepäine jäärakas?
Psühhiaater
12. märts 2019 15:28
Haiguste ravi eeldab koostööd, üksmeelt. Ilma koostööta tervist ei tule. See kehtib ka ühiskonnaelu tõbede kohta. Ühiskonnaelu haiguste osas eriti.
Aktsepteerides Paide maidaani,
12. märts 2019 13:36
aktsepteerid ebaausat poliitikat ise, niiet Teil küll pole kohane üldse kedagi kritiseerida ;(