"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Helme: koalitsioon taastab piirivalve ja kaotab immigratsioonikvoodi (3)
16. märts 2019
Scanpix

"Põhimõtteliselt kõik arutelud leidsid põhimõttelist üksmeelt ja selles mõttes ma arvan, et me võime täielikult rahul olla," lisas EKRE esimees Mart Helme. Koalitsioonikõneluselt lepiti ka kokku, et tõstetakse lastetoetusi, kuid esialgu pole veel teada, kui suureks kujuneb lastetoetuste kasv.

EKRE aseesimees ja Riigikogu liige Martin Helme andis sotsiaalmeedias teada, et täna lepiti koalitsioonikõneluste käigus kokku EKRE valimislubadustes olnud piirivalve taastamises ja immigratsioonikvoodi kaotamises, vahendas ERR.

“Esiteks lepiti üheselt kokku, et immigratsioon jääb edaspidi täielikult Eesti kontrolli alla, mingeid kvoote ei tule! Lisaks lepiti kokku nii piirivalve taastamises (eraldi struktuur ja oma eelarve, reservi loomine), kui tagasirände soodustamises,” oli Helme kokkulepituga tänaste kõneluste järel rahul.
 
Siseturvalisusest rääkides ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas, et kohalike omavalitsuste korrakaitseüksused saavad tulevikus suuremad volitused avaliku korra tagamiseks. “Me leppisime kokku, et politsei ja piirivalve ameti alla tuleb oma struktuuri ja oma juhtimisega tugevdatud piirivalve, mis tähendab ka seda, et me soovime läbi sisekaitseakadeemia neid õppimisvõimalusi laendada,” kommenteeris Ratas “Aktuaalsele kaamerale”.
 
“Täna ju tegelikult siseturvalisuse valdkonnas Eesti elanikkond ausalt öeldes väga oma südant ei valuta, uuringud näitavad, et vaid kolm protsenti elanikkonnast tunneb ennast ohustatuna kuritegevusest. Kui me selle taseme suudame ka pikemas perspektiivis säilitada, siis riik on oma ülesandega väga kästi hakkama saanud,” ütles Isamaa eestseisuse liige Raivo Aeg.
Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tubli algus!
20. märts 2019 04:51
Need reformide bläkid tuleb tõepoolest parandada. Mäletan, et eelmine Oravate-IRL valitsus oli pagulaskriisi alguses kohe nõus Brüsselist määratud hiigelkvoodiga, arvestamata isegi meie riigi vaesust.
Kutt
17. märts 2019 08:59
Huvitav kuhu on kadunud meie president...? Valimistulemused väljakuulutamata. Kellelegi pole tehtud ettepanekut valitsuse moodustamiseks. Meie.sotsist esidiplomaat kutsub. rahvast barrikaadidele, kaotajatele. meeldiks TEKITADa üks korralik. mäsu.
viimaks ometi
17. märts 2019 07:37
Eesti Piirivalve taastamine on igati õige ja lisaks Idapiiri tugevdamisele on oluline luua tasemel korraliku väljaõppega reservüksus. Vajadusel siis koheselt rakendada näiteks Stoki või Berliini lähiümbruse puhastamisel nn no-go tsoonidest seega appi rootslannadele ja rootslastele ning sakslannadele ja sakslastele meie ühine Euroopa. Igati tugevdada Eesti julgeolekustruktuure ja vajadusel rakendada kogu Euroopa kõigi eurooplaste hüvanguks. Õige ja asjalik ettevõtmine.