"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti noored protestivad Hollandis EKRE võimuletuleku vastu (9)
17. märts 2019
Scanpix

Hollandis õppivad noored soovivad pärast õpinguid ja kogemuste hankimist kodumaale naasta, aga kardavad, et sellist Eestit, kust nad maailma avastama läksid, varsti enam ei ole, ja et nad ei ole oma kodus enam teretulnud.

Hollandis õppivad Eesti noored kogunevad pühapäeval Eesti suursaatkonna ette Haagis väljendamaks vastumeelsust EKRE kaasamisele koalitsioonikõnelustesse ja seismaks liberaalse, iga inimese vabadust väärtustava, demokraatliku Eesti eest – meeleavaldus ei ole seotud ühegi organisatsiooniga, vahendas BNS. 

Hollandis õppivad noored soovivad pärast õpinguid ja kogemuste hankimist kodumaale naasta, aga kardavad, et sellist Eestit, kust nad maailma avastama läksid, varsti enam ei ole, ja et nad ei ole oma kodus enam teretulnud.

Samuti ajendab protestima mure oma lähedaste, perede ja sõprade turvalisuse pärast. Kardetakse, et EKRE näol pääsevad võimule inimesed, kes ei arvesta Eestis vähemustega ja võivad muuta nende jaoks olukorra veel hullemaks.

Noored tunnistavad, et Hollandis elamine on privileeg, isegi kui sellega kaasneb laenude võtmine ja õpingute kõrvalt töö rügamine. Küll aga tunnevad nad, et see privileeg kohustab neid protestima, sest Hollandis saab tulla tänavale ja kuulutada kogu südamest, et iga inimene on väärtuslik, et igaühel on õigus olla tema ise ja et igaühel on õigus olla vaba süsteemsest tagakiusamisest, allasurumisest ja vägivallaohust. Lisaks on noortel jätkuvalt side kodumaaga ning tunnevad tungi võtta sõna samamoodi nagu Eestisse jäänud kaasmaalased.

Korraldajad möönavad, et üritus toimub väga lühikese etteteatamisega, sest info hakkas levima alles meeleavaldusele eelneval päeval, kuid poliitiline olukord ja koalitsioonikõneluste jätkumine sunnivad kiirustama.

Meeleavalduse kohta on loodud üritus Facebookis.

Kommentaarid (9)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

hunter hearts
18. märts 2019 13:18
https://www.postimees.ee/6547679/utrechtis-sai-trammitulistamises-mitu-inimest-haavata
xxxxx
17. märts 2019 16:46
Paistab et Hollandis ei teata mis toimub Euroopas.EKREt kardatakse aga moslemiterroriste armastatakse.Natuke jabur!
jube
17. märts 2019 14:21
Uskumatu vaenu õhutamine, olgu siis oma Hollandis edasi, selliseid polegi siia tagasi vaja.
Vello
17. märts 2019 15:42
Vaenu õhutamist olen küll seni täheldanud vaid EKRE suunalt ja alles nägime Uus-Meremaal, millised on ekrelaste ja teiste nendesarnaste külvatud seemnetest kasvanud viljad.
lisna
17. märts 2019 12:46
https://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-soome-osakonna-avaldus-valismaal-elavatele-kaasmaalastele/?fbclid=IwAR17CI9vb0qNRsV1VxSQGji2IQmpXJAw7wHDgkNcYuYBcGwiNJtLggNJDs4
Eestlanee
17. märts 2019 14:19
See näitab, et ref on osad lumehelbed jälle kinni maksnud, et õhutada vaenu rahvuslikul tasemel.
tegelikkus
17. märts 2019 12:43
https://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-aitame-rahvuskaaslased-koju-tagasi/?fbclid=IwAR3kZjOAPmrfhP5PwM6k19kSm06pROgDxLZuOrUU7rnYZ2rIRuZPUwXW5jQ
ehhee
17. märts 2019 11:52
Ja pole lootuski, et siis kanep Eestis seadustatakse, nagu see on Hollandis.
Noori igasuguseid.
17. märts 2019 10:19
Ju nad pooldavad rahapesu, korruptsiooni, elamislubadega kauplemist, rändelepet, kooseluseadust, võõrvägesid, ebamajanduslikku raudteeprojekti, kontrollimatuid ja seadusevastaseid e-valimisi.