"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas pearabi rünnakust: mõistan kategooriliselt hukka verbaalse rünnaku Eesti pearabi vastu (5)
17. märts 2019
Scanpix

"Eesti Vabariigis ei ole kohta kellegi diskrimineerimisele usutunnistuse, rahvuse, päritolu ega mistahes muul alusel," kirjutas Eesti peaminister Jüri Ratas. "Vaenu ja vihkamise õhutamine on lubamatu ning sellisele teguviisile tuleb alati täie tõsidusega reageerida." Politsei alustas menetlust Eesti pearabi Shmuel Koti võimaliku verbaalse ründamise uurimiseks.

Ratas kirjutas täna oma Facebooki postituses, kuidas ta mõistab hukka eile aset leidnud verbaalse rünnaku Eesti pearabi Shmuel Koti vastu. 

“Eesti Vabariigis ei ole kohta kellegi diskrimineerimisele usutunnistuse, rahvuse, päritolu ega mistahes muul alusel. Olen veendunud, et politsei teeb kiiresti selgeks kõik juhtumi asjaolud. Vaenu ja vihkamise õhutamine on lubamatu ning sellisele teguviisile tuleb alati täie tõsidusega reageerida. Kinnitasin seda täna ka telefonivestluses pearabi Shmuel Kotiga,” arutles Ratas. 

Politsei alustas menetlust Eesti pearabi Shmuel Koti võimaliku verbaalse ründamise uurimiseks, vahendas BNS. 

“Võtsime täna ühendust pearabiga ning hetkel kogume vahejuhtumi kohta lisainfot,” kinnitas Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit. “Tegime võimaliku solvaja isiku kindlaks ning alustasime menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenu õhutamist.”

“Igal inimesel on õigus end Eesti vabariigis turvaliselt tunda. Lisaks füüsilistele rünnakutele suhtub politsei tõsiselt ka verbaalsetesse rünnakutesse ja vaenu õhutamise juhtumitesse,” selgitas Saarniit.

Eile hüüdis eesti keelt kõnelev mees Tallinnas sünagoogi poole teel olnud Eesti pearabile Shmuel Kotile “juudid ahju” ning “Heil Hitler”. Delfi teatel läheduses olev mupo patrull intsidendile ei reageerinud, kuigi rabi palus neil midagi ette võtta.

Politsei püüab antud loos kiiresti välja selgitada, mis juhtus ning miks juhtus.

Eesti juudi kogukonna juht vandeadvokaat Alla Jakobson lisas, et toimunu leidis aset laupäeval kella 9 paiku hommikul, kui rabi liikus kodust Tallinna kesklinnas asuvasse sünagoogi.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja sõnul oli tegemist Paberi peatusega, kus kontrolliti sõiduõigust kesklinnast Tartu maanteele sõitval trammil ning juhtumi üheks osapooleks olnud noormees oli parasjagu piletita sõidu eest trahvi saanud ja trammilt maha tulnud. Parasjagu möödus sündmuskohalt pearabi Shmuel Kot.

“Ta kõndis lastega mööda, kui noormees hakkas tema peale karjuma, oli väga agressiivne,” rääkis Jakobson Postimehele. “Mina ei olnud seal kõrval, aga rabi kinnitas seda.”

Nimelt palus Postimees rabilt kommentaari, kes suunas aga ajakirjaniku Alla Jakobsoni poole. Jakobsoni sõnul on tegemist juhusliku olukorraga, mis juhtus ühiskonnas keerulisel hetkel pärast valimisi.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

X
18. märts 2019 08:00
Üles vaja leida ka see jõmm, kes KUNDERi tn. 85% majadest on ära sikerdanud. Üks käekiri kõigil majadel.
X
17. märts 2019 17:18
Oravad tõmblevad.
nonii
17. märts 2019 18:40
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-keskerakonna-buroo-akendele-soditi-haakristid-ja-kirjutati-roppusi?id=85625021
Vello
17. märts 2019 16:13
Huvitav, millal hakatakse hukka mõistma ja politsei tegelema nendega, kes tegelikult selliste rünnakute taga seisavad, sest vaevalt see noormees ise pühast vaimust nendele mõtetele midagi sellist öelda tuli nagu ka sobivad sõnad leidis.
vaatleja
17. märts 2019 14:50
EKRE, Keskerakonna ja Isamaa avaldus taunis juba kolmapäeval vaenuõhutusi ja antisemitismi https://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-keskerakonna-ja-isamaa-avaldus-taunis-juba-kolmapaeval-vaenuohutusi/ Eestis on taas käimas pingete õhutamine, mille on ette võtnud loodava valitsuse vastased. Juudi vaimuliku väidetava solvamise ümber alanud infooperatsiooni eesmärgiks on nurjata kolme erakonna koalitsioonikõnelused, kuigi EKRE, Keskerakond ja Isamaa astusid ennetava sammu ammu enne kõnealust intsidenti.